Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Bucuriile toamnei”

În parteneriat cu Grădinița nr. 22

„Bucuriile toamnei”

Profitând de timpul frumos și de faptul că Zâna Toamna și-a etalat peste tot cu nonșalanță frumusețile și bogățiile, învățătorii Grupului Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea (director - prof. Cozma Cărăbaș Adina, director adj. - prof. Lascău Daniela) au organizat un regal autumnal, în parteneriat cu preșcolarii Grădiniței nr. 22 (director, profesor Șandor Costea Lidia)

Domnii învățători (Firtean Alina, Cotro Lavinia și Pașca Dorina) au invitat partenerii preșcolari să le fie alături la „Bucuriile toamnei”. Preșcolarii au răspuns cu drag invitației, însoțiți de doamnele educatoare: Bumb Maria, Balaj Florica, Ristea Dorina, Pășcuț Liana și Silaghi Ioana.
Balul toamnei – cu mască și fără mască
La clasa a IV-a A (înv. Alina Firtean), școlarii și preșcolarii grupei pregătitoare (ed. Maria Bumb) s-au întrecut în versuri și ghicitori despre legume și fructe, după care preșcolarii au identificat în îmbelșugata expoziție legumele și fructele cuprinse în răspunsurile la ghicitori. Apoi, împărțiți pe echipe au confecționat măști simbolizând diferite fructe și legume. S-au făcut poze, s-au audiat cântece („Lasă-mi toamnă pomii verzi”, „Balada unui greier mic”, „E toamna iar”). În încheiere, copiii au servit sucuri naturale și fructe.
,,Surprizele toamnei îmbelșugate”
La clasa a III-a A (înv. Cotro Lavinia), activitatea a început prin vizualizarea expoziției de către preșcolarii grupei mijlocii (ed. Ristea Dorina), după care s-a încins o discuție despre toamnă. S-a subliniat faptul că toamna se culeg fructele și legumele, iar pentru acest lucru avem nevoie de coș; prilej cu care s-a propus confecționarea unor coșulețe pentru fructe (nuci). După explicarea tehnicii de lucru, elevii au început să decupeze fructe, pe care le-au lipit pe coșuleț. La terminarea sarcinii de lucru, copiii au fost invitați să culeagă nuci dintr-un colțișor amenajat în clasă. Drept recompensă li s-au oferit sâmburi de nucă.
„Toamnă, toamnă, darnică!”
Elevii clasei I (înv. Pașca Dorina) și-au așteptat partenerii, preșcolarii din grupa mijlocie (ed. Pășcuț Liana), cu o expoziție de lucrări artistico-plastice, reprezentând peisaje de toamnă, legume, fructe și animale..., dar și colaje cu frunze uscate. Activitatea lor comună s-a desfășurat sub forma unui recital de cântece și poezii despre toamnă (Toamna, de Octavian Goga, Toamna, de Otilia Cazimir, cântece: Plecarea păsărelelor, Toamna harnică, Cântecul toamnei), iar la final, în cadrul activităților pe grupe, au lipit pe coșulețe fructe și legume din hârtie glasată. (A. F.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Bucuriile toamnei”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:02 Ora de vară a Europei de Est