Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„O oră de dirigenție lărgită!”

Vineri, la „Gojdu”

„O oră de dirigenție lărgită!”

Așa a catalogat dna inspector școlar Florina Făgădar întâlnirea pe care au avut-o, vineri (18 noiembrie 2011), elevii și dascălii din mai multe școli orădene cu reprezentanții Asociației victimelor accidentelor de circulație.

„Ora de dirigenție” s-a desfășurat (cu ușile închise) în sala festivă a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Poliției, Prefecturii și Inspectoratului Școlar.
 „Un prevenit este un salvat!”
L-am citat pe președintele Asociației, dl avocat Bogdan Petre, care ne-a îngrozit de-a binelea (fără ca CNA-ul să-și dea acordul, o să spună gurile rele)...
Vă vine să credeți că în perioada 1990 - 2010 în întreaga țară au murit în accidente de circulație 60.000 de persoane? „Populația unui oraș mediu”, după cum avea să concluzioneze, cu tristețe, distinsul președinte...
20 noiembrie - Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere
Fiind înainte de toate o activitate de prevenire a accidentelor de circulație din rândul copiilor și tinerilor, comisarii de poliție, dna Ioana Indrieș (de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității) și dl Claudiu Ciucle (de la Poliția Rutieră), au „bătut monedă” pe comportarea iresponsabilă în trafic, mai cu seamă a tinerilor, care din bravură și stimulați și de băuturile alcoolice consumate, se urcă la volan, chiar și fără să dețină permis de conducere, se aventurează în trafic producând victime, ei înșiși, fiind primii expuși! Punând punctul pe i, doamna comisar le-a spus liceenilor, verde în față, că nu cunosc și nu respectă regulile de circulație. Pe mulți i-a văzut traversând pe culoarea roșie a semaforului, declarându-i corigenți la circulație. Ori asemenea greșeli se răzbună, nu cu note în catalog, ci, din păcate, cu vieți pierdute și cu familii îndoliate, care rămân traumatizate pe viață. Pentru a fi și mai convingători, reprezentanții poliției au avut pregătite câteva filmulețe „dure” cu accidente de circulație în care cele dintâi victime au fost chiar tinerii iresponsabili aflați la volan, care, din varii motive, pierzând controlul volanului, s-au autoaccidentat, avariind autoturismele, ori producând accidente, au atentat la viața trecătorilor nevinovați.
Fiindcă pe 20 noiembrie se sărbătorește Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, considerăm că acesta a fost și un semnal cât se poate de convingător pentru toți de a deschide ochii mari și a gândi de două ori înainte de a te aventura în nerespectarea regulilor de circulație! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „O oră de dirigenție lărgită!” 

Trimite email
marți, 21 ianuarie 2025, 12:03:19 Ora standard a Europei de Est