Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

GOGA premiată – deci mai puternică

Felicitări, GOGA! Sunteți cei mai tari!

GOGA premiată – deci mai puternică

Nicolae Iorga spunea că „Școala cea mai bună e aceea în care înveți înainte de toate să înveți”.
Colegiul Național „Octavian Goga”– Marghita a ÎNVĂÞAT, deci să învețe că nu e destul să știe, ci trebuie să și aplice, că nu e destul să vrea, ci trebuie să și facă!

Și ...... a făcut. A aplicat. A promovat tot ceea ce înseamnă implicare autentică în viața comunității, a dat un nou sens educației, un nou rol școlii, a deschis orizonturile elevilor, a reușit să-i încurajeze, să fie activi și implicați, le-a descoperit talentele și i-a ajutat să le îmbogățească.
Cum? Prin ceea ce știe să facă ȘCOALA cel mai bine: prin educație. Educația non-formală mai exact, cu ajutorul căreia elevi și profesori deopotrivă au pus în aplicare mai multe campanii, proiecte de ecologie sau umanitare dintre care amintim:  campania „Drogurile - un pericol social pentru adolescenți”, care face parte dintr-o serie de patru campanii reluate o dată la patru ani (printre care și Campania de educație sexuală, Educația pentru sănătate, Campania anti –violență); parcul Goga între educație și relaxare (realizat printr-o finanțare a OMV PETROM prin proiectul „Þara lui Andrei”); proiectul educațional „Cu Moș Crăciun în jurul lumii”; proiectul educațional Eco-școala; proiectul internațional de educație pentru orientarea în carieră Job Shadow Day, printr-o colaborare cu Junior Achievement România. De asemenea, din sponsorizări, s-a reușit realizarea unui laborator lingvistic dotat cu laptop, video-proiector și sistem audio. La toate acestea se adaugă rezultatele deosebite ale elevilor la concursuri și olimpiade școlare: școala noastră se mândrește cu medalia de argint obținută la Concursul Internațional InfoMatrix, cu premiul II la etapa națională a Concursului de proiecte informatice InfoMatrix, cu mențiuni la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, la Olimpiada națională a Sportului Școlar, locul II la Concursul național de muzică; de asemenea, cu participări la etapele naționale ale olimpiadelor de Matematică și Fizică, și cu rezultate foarte multe și foarte bune la etapele județene ale olimpiadelor: 23 de premii I, 10 premii II, 15 premii III și 34 de mențiuni.
O extraordinară muncă în echipă și un binemeritat PREMIU!
Rezultatul? O extraordinară muncă în echipă și un binemeritat PREMIU.
PREMIUL II (constând în 10.000 de euro), acordat de Fundația Dinu Patriciu – în cadrul Galei Premiilor în Educație la secțiunea „Școala anului”. Premiu pentru care, C.N. „O. GOGA” – Marghita a reușit (după cum s-a menționat anterior) să îndeplinească toate condițiile cerute de către Fundație (și verificate de altfel de către o comisie desemnată) și anume: prezentarea a cel puțin două proiecte educaționale implementate la nivelul întregii școli în anul școlar 2010 - 2011, asigurarea egalității de șanse și a incluziunii sociale în școală / comunitate, asigurarea unui cadru pentru dialogul permanent cu părinții și comunitatea, oportunități create pentru elevi (CDS, proiecte educaționale, laboratoare, bibliotecă), obținerea și utilizarea în mod substanțial a resurselor materiale din sponsorizări, din proiecte de finanțare, din 2% .
 Astfel că pe 2 noiembrie 2011, un juriu format din personalități de marcă ale societății civile, ale mediului de business, din mass-media sau din sectorul public, ne-a premiat școala, ne-a apreciat și ne-a prezentat drept model de bune practici; școala care pregătește o nouă generație de oameni voloroși.
Ne-au premiat, au premiat educația, deci NE-AU făcut mai puternici! Simona Stoianovici
În foto: domnul director Marcel Emil SAS, între două doamne: prof. Simona SARCA - director adjunct (în dreapta) și prof. Margareta POP - consilier educativ (în stânga).
P.S. Felicitări, GOGA! Sunteți cei mai tari! Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:14 Ora de vară a Europei de Est