Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Deși avem bani în cont, nu suntem lăsați să-i cheltuim!”

Au fost validați încă trei directori de departamente

„Deși avem bani în cont, nu suntem lăsați să-i cheltuim!”

La conferința de presă de miercuri, 2 noiembrie 2011, alături de rectorul Universității, dl prof. univ. dr. ing. Cornel Antal, au participat prof. univ. dr. Elena Bonchiș și prof. univ. dr. Ion Simuț, care aveau să ne invite la două evenimente.

Doamna profesor Elena Bonchiș ne-a lansat invitația de a participa la deschiderea lucrărilor celei de-a III-a Conferințe Naționale a Psihologilor Școlari. Evenimentul va avea loc vineri, 11 noiembrie 2011, la ora 10, la Hotel Termal din Băile Felix. Tema conferinței este „Dezvoltarea competențelor socio-emoționale a copilului și adolescentului – factori implicați”.
Vorbind despre actualitatea și importanța temei, precum și despre participarea numeroasă și selectă la care se așteaptă, reprezentantul comitetului de organizare a ținut să ne prezinte și lista invitaților, care cuprinde 17 nume de prof. univ. dr., conferențiari, lectori și psihologi de la universități din București, Iași, Cluj-Napoca și din Republica Moldova (din Tiraspol și Chișinău).
Dl profesor Ion Simuț ne-a adresat invitația de a fi prezenți a doua zi, joi (3 noiembrie), la întâlnirea cu dl prof. univ. dr.  Nicolae Balotă, care urma să susțină conferința „Cercul literar de la Sibiu – tradiție și perspective”. Pentru prezentarea esteticianului, criticului, istoricului și teoreticianului literar Nicolae Balotă (născut în 26 ianuarie 1925, la Cluj), dl decan avea pregătit un material (extras de pe internet) de opt pagini.
„Doresc să vă mai informez că dl Nicolae Balotă va mai susține o conferință, vineri (4 noiembrie, la ora 18.00), în sala mare a Primăriei Oradea, cu tema „Lumini în abisul comunist”, a adăugat dl profesor Ion Simuț.
Încă trei directori validați   
Revenind „la microfon”, dl rector Cornel Antal ne-a făcut cunoscut faptul că în recenta ședința de Senat (de luni, 31 octombrie), au fost validați încă trei directori de departamente, mai rămânând de validat cinci (peste 10 zile) și 18 membri în consiliile departamentelor.
Răspunzând întrebării puse de un jurnalist referitor la noile cămine studențești aflate în stadiu avansat de construcție, dl rector s-a arătat profund mâhnit de faptul că au fost nevoiți să stopeze lucrările din cauză că ministerul de resort le-a plafonat cheltuielile de capital.
„Deși avem bani în cont, nu suntem lăsați să-i cheltuim. Și aceasta pentru că ni s-a impus o sumă, pe care noi am cheltuit-o în luna septembrie. Ne-ar mai trebui cam trei milioane; banii îi avem, dar nu suntem lăsați să-i cheltuim. Dacă am fi privați, ar fi altfel”, a subliniat dl rector Cornel Antal. (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:14 Ora de vară a Europei de Est