Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Excursia națională Sarmizegetusa Regia

În perioada 28-30 octombrie

Excursia națională Sarmizegetusa Regia

În perioada 28-30 octombrie 2011, A.S.C.O.R. Oradea și A.S.C.O.R. Timișoara organizează a III-a ediție a Excursiei naționale Sarmizegetusa Regia.

În cadrul ei se vor vizita cetatea regilor daci, Sarmizegetusa Regia,  cetatea dacică Ardeu și cetatea dacică Fețele Albe din Munții Orăștiei, care făceau parte din sistemul defensiv dacic, iar apoi, Mănăstirea Oașa din județul Alba. Cu această acțiune ne propunem redescoperirea identității și valorilor naționale. Știm că naturalul nostru ca persoane și ca popor se salvează, se mântuiește prin transfigurare, însă ca să putem transfigura naturalul, mai întâi trebuie să-l cunoaștem. Excursia la cetățile dacice, iar apoi, pelerinajul la Mănăstirea Oașa sunt menite să ne ajute în cunoașterea firescului nostru, a identității noastre naturale. Această cunoaștere nu poate fi realizată decât prin credință și prin întoarcere către rădăcinile noastre. Dacă avem  întrebările acestea în noi (Cine suntem? De unde venim? Încotro mergem?), atunci răspunsurile le vom putea afla în cadrul acestei acțiuni la cetățile din Munții Orăștiei și la Mănăstirea Oașa. 
Trebuie să salvăm valorile naționale, identitatea noastră, cetățile noastre din Munții Orăștiei, care sunt o valoare materială extrem de importantă. Ele ne vorbesc întru totul de bogăția spirituală a strămoșilor noștri, dacii.
Duminică vom participa la Sfânta Liturghie în cadrul Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la sfârșitul căreia va avea loc canonizarea Sfântului Simion Ștefan, Mitropolit al Ardealului în secolul al XVII-lea, după care ne vom închina la moaștele Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, aduse din localitatea Patras, Grecia. La ceremonialul religios va participa Patriarhul BOR Daniel și mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, fiind așteptați să vină și mii de pelerini. 
Toată activitatea va fi încununată cu un recital de cântece patriotice susținut de studenții îmbrăcați în costume naționale pentru a comemora jertfa strămoșilor noștri pentru biserică și neam. (Diana R.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 23:04:17 Ora de vară a Europei de Est