Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Să predăm engleza jucându-ne!

Curs de formare continuă Comenius

Să predăm engleza jucându-ne!

Numele meu este Violeta Roman și sunt profesoară de limba engleză la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea.

În perioada 18 - 29.07.2011 am participat la un stagiu de formare în Anglia, în cadrul Programului Sectorial Comenius - Mobilități individuale, participare care a fost posibilă cu sprijinul financiar oferit de cele două surse de finanțare: Comenius-Life Long Learning, LLP, respectiv  FSE-POSDRU, alături de alte 15 cadre didactice din Spania, Turcia, Grecia, Lituania și România. Cursul a fost organizat de Combining Learning Acting and Playing din Madrid.
Stagiul Comenius „Let’s teach by playing!” a totalizat un număr de 60 de ore și a avut un program diversificat.
Obiectivele cursului de formare au fost: dezvoltarea interesului elevilor pentru limba engleză prin joc; îmbunătațirea calității procesului de predare – învățare; prezentarea sistemului de educație din Marea Britanie profesorilor participanți la curs; asimilarea unor metode și tehnici variate de predare a limbii engleze.
În prima săptamână accentul a fost pus pe dezvoltarea limbajului nonverbal, a imaginației, atenției, gândirii, memoriei și spontaneității. Abilitățile de a transmite prin gesturi, expresia feței, limbajul corpului, au fost exersate în cadrul a numeroase jocuri de mimă, dramatizarea unor povești cunoscute, cântece, jocuri de concentrare și atenție. În fiecare zi se schimba componența echipelor/grupelor pentru a oferi șansa de a lucra cu toți participanții, în vederea socializării, a schimbului de idei, cu persoane diferite, și pentru a împărtăși din propria experiență, de a învăța din cunoștințele celorlalți.
Programul din săptămâna a doua a fost axat pe dezvoltarea abilităților de comunicare. Am avut prezentări individuale pe diverse teme în funcție de imaginația și personalitatea fiecăruia, dar și activități în grup, de regizare și montare a unui film și a unei reclame TV. 
În calitate de profesor de limba engleză, consider că participarea mea la acest curs, într-o țară cu vorbitori nativi ai acestei limbi străine m-a ajutat în primul rând în îmbunătățirea cunoștințelor lingvistice și culturale. În urma acestui stagiu am dobândit  următoarele competențe: capacitatea de a folosi noi metode de predare, de a aduce o dinamică diferită clasei, de a dezvolta eventuale proiecte europene; o mai bună capacitate de a organiza sarcinile de îndeplinit pe parcursul stagiului: identificarea priorităților, întreținerea relațiilor cu membrii unei echipe; perfecționarea nivelului limbii engleze.
Recomand tuturor profesorilor să aplice pentru stagii de formare profesională prin intermediul Programului Sectorial Comenius - Mobilitati individuale.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:26 Ora de vară a Europei de Est