Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Rezultatele elevilor Liceului Teologic Baptist „Emanuel” Oradea la concursurile naționale

„Respectând creația, respecți Creatorul!”

Rezultatele elevilor Liceului Teologic Baptist „Emanuel” Oradea la concursurile naționale

Pe parcursul întregului an școlar 2010-2011 am încercat să inoculăm elevilor noștri ideea că „respectând creația, respecți Creatorul!”.

Credem că în mare măsură și-au însușit această lecție „de viață”, dovadă fiind și rezultatele deosebite pe care le-au obținut la diferite concursuri locale, județene și naționale legate de protecția mediului.
Dintre acestea, menționăm Concursul Național „Școli pentru un viitor verde”, la care am participat cu o echipă formată din 20 de elevi de clasa a VII-a, ajutați de  colegii mai mari, din clasa a XI-a, la secțiunea Terra Magazin. Echipa verde a școlii nostre a obținut mențiune, rezultatelejurizării găsindu-se atât pe site-ul www.scolipentruunviitorverde.ro, cât și în revista Terra Magazin, nr. 9(157), 2011.
De asemenea, la Concursul Național de responsabilitate socială „Patrula eco”, dedicat școlilor care doresc să se implice în programe de educație pentru mediu, am participat cu un număr de 100 de elevi (clasele a VII-a A și B, a XI-a A și B), reuniți în patrula eco „omuleții verzi”, având ca și însemne distinctive un imn, o mascotă și o siglă, care pot fi vizualizate, împreună cu activitățile și topurile realizate, pe site-ul patrulaeco.ro
În urma jurizării agendelor eco trimise la București, eleva Albu Adina, din actuala clasă a VIII-a B, a obținut un premiu special, iar patrula școlii noastre s-a situat pe locul 37 din 238 de școli participante.
 Nu în ultimul rând, participarea la Concursul Național „Bune practici” în educația pentru protecția mediului, inițiat de I.S.J. Bihor, ne-a adus satisfacții deosebite, deoarece proiectul realizat de către elevii Gavriș Manuela și Hora Codrin, din actuala clasă a XII-a A, a fost răsplătit cu bine-meritatul premiu I la etapa județeană și premiul II la etapa națională, care a avut loc la Oradea, la sfârșitul lunii iunie 2011.
Și în acest an școlar ne-am propus să continuăm activitățile menite să promoveze un comportament ecologic adecvat în rândul elevilor noștri, în vederea susținerii conceptului de dezvoltare durabilă.
Activitățile dedicate protecției mediului pe care intenționăm să le desfășurăm pe parcursul anului școlar 2011-2012 au ca și moto cuvintele celebrei Maica Tereza:
Eu pot să fac ceea ce tu nu poți face, iar tu poți face ceea ce eu nu pot face. Împreună putem face lucruri mari.  
Nimeni nu poate realiza vreodată singur ceea ce poate realiza prin parteneriat cu alții.” (Ramona & Florin Iștoc)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:30 Ora de vară a Europei de Est