Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Acțiuni educative și întreceri sportive

Zilele școlii la C.T. „D. Leonida”

Acțiuni educative și întreceri sportive

Zilele școlii au debutat miercuri seara cu un bal de bal, distracție sută la sută, la discoteca „No Problem”, organizat de Consiliul elevilor pentru bobocii colegiului, elevii claselor a IX-a.

Joi (25 octombrie), manifestările dedicate „Zilelor școlii” au avut un dublu scop: cultural-educativ (instructiv - educativ) și  distractiv. În sălile de clasă, s-au desfășurat concursuri educative gen dezlegare rebus cu patru subiecte (“Profesorii noștri”, “±Poezie”, “Noi și Dimitrie Leonida”, “Sunt deștept”), urmând ca marele concurs „Octombrie aniversar”să reunească așii, sub bagheta maestrului în materie de rebus, prof. ing. Constantin Butișcă. La concursul despre patronul spiritual al colegiului, primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de echipajele claselor IX C (loc. I), XII D și XI E (la egalitate – loc. II), X C și X B (la egalitate-loc.III); la concursul „Sunt deștept”, clasamentul arată astfel: loc. I – echipajul clasei a X-a A, loc. II – X B, loc. III – XII A, mențiune – IX B; la concursul de poezie: loc.I – echipajul clasei a XII-a A, loc II -  XI A, loc. III – XI B, mențiune – IX A (SAM). În finala concursului de rebus, au câștigat premii („excursii” la meciurile mondialelor de fotbal – o broșură cuprinzând careuri și integrame, precum și hărți, de la Editura „Brevis”): Claudiu Mihai Malița, Răzvan Matica și Adrian Șandor (din XII D), clasați pe primele trei locuri, Coneru Anca ( din XII B) – mențiune, și  Ionuț Roman (IX A) – premiul tinereții.
Lansare de carte
În sala festivă a avut loc lansarea cărții „Slăvește suflete al meu pe Domnul” (cea de-a XIV-a carte a lui Pașcu Balaci, Editura Dacia, 2007), iar în sala Comenius (la etaj) a fost organizată o expoziție de carte.
Înaintea lansării, reprezentanți ai firmei Connectronics și-au prezentat firma și oferta pentru viitorii absolvenți ai colegiului.
Mișcare-sănătate-tinerețe
Întrecerile sportive au fost deschise de trupa de majorete a școlii (pregătită de prof. Doina Ardelean). Și fiindcă vremea a ținut cu sportivii, întrecerile s-au desfășurat în curtea școlii. La tenis de masă a câștigat Gheorghe Alexandru Urs (din XI D, care l-a învins în finală pe Dacian Urs (din IX E). Meciurile zilei cu cea mai mare audiență i-au avut drept protagoniști pe elevi și profesorii lor; la baschet au învins elevii, la fotbal, băieții și-au respectat adversarii, cedând cu bună știință, și câștigând la capitolul imagine în fața dascălilor.  La trasul frânghiei, podiumul de premiere a fost monopolizat de XII A – loc. I, XI D – loc. II și XII C – loc. III. La săritura cu „prăjitura” (în sac), s-au evidențiat: Adrian Vid (loc. I), Cristian Loga (II) și Raul Gomoi (III). Toți câștigătorii au fost răsplătiți cu diplome și premii, înmânate de conducerea școlii (prof. Georgeta Sadoveanu – director, și prof. Daniela Vîlceanu – director adjunct) și organizatorii concursurilor.
Să mai spunem că la deschiderea întrecerilor a participat și invitatul de onoare al „Zilelor școlii”  - dr. ing. Nicolae Diaconescu, de la Muzeul Național Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida”  din București. 
Vineri - zi aniversară
Manifestările vor continua, astăzi, vineri, la ceas aniversar, în și de ziua patronului spiritual  - Dimitrie Leonida. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Acțiuni educative și întreceri sportive.


Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:35 Ora de vară a Europei de Est