Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Targ internațional de bunuri de larg consum (ed. a II-a)

Între 22 și 25 septembrie, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea

Targ internațional de bunuri de larg consum (ed. a II-a)

TOP PRESS – media, pr & events – are plăcerea să vă invite la TOP EXPO 2011 – târg internațional de bunuri de larg consum;

evenimentul pe care îl considerăm cel mai complex din seria târgurilor și expozițiilor organizate din 2009 până în prezent. TOP EXPO 2011 se desfășoară între 22 și 25 septembrie 2011, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea.
TOP EXPO a fost gândit ca un târg generalist și își propune, pe lângă susținerea mediului de afaceri local, regional și național, deschiderea spre noi colaborări cu parteneri de afaceri din străinătate, creșterea segmentului de vânzari, dezvoltarea unor parteneriate durabile (pe plan intern și internațional), precum și susținerea și comunicarea în piață a brand-urilor participante. La această ediție a târgului de bunuri de larg consum își anunță participarea peste 30 de firme expozante din Ungaria, din diverse domenii de activitate, care își vor expune oferta într-un pavilion special dedicat agenților comerciali din țara vecină.
TOP EXPO 2011 a ajuns la ediția a II-a și reunește în același eveniment standuri de prezentare ale unor firme românești și maghiare cu diverse domenii de activitate: construcții, amenajări interioare și exterioare, ambient și design, mobilă, imobiliare, automoturisme, autoutilitare, utilaje, îmbrăcăminte, produse alimentare, servicii și lista rămâne deschisă. Târgul este gândit pe zone, în funcție de domeniul expus și are o suprafață mare de expunere, atât în interiorul cât și în exteriorul Sălii Sporturilor. În perimetrul delimitat de Biserica Ortodoxă și Casa Tineretului, vom desfășura un târg alimentar, unde vizitatorii vor putea cumpara produse alimentare, tradiționale și vor putea consulta oferta celor mai importante supermarket-uri. În cadrul târgului alimentar vor fi amplasate terase restaurant cu specific românesc și unguresc, unde orădenii se vor putea relaxa și vor putea degusta din delicioasele preparate culinare ale bucătarilor prezenți. Pe scena amplasată în acea zonă, vor urca ansambluri și formații de muzică ușoară și populară deopotrivă, pe parcursul celor patru zile de târg. Pe holul Sălii Sporturilor, vizitatorii vor putea găsi standuri cu vânzare cu amănuntul – articole vestimentare, apă minerală, cafea, vinuri, produse de uz casnic și multe altele. în interiorul sălii, pe suprafața de joc se vor amplasa standuri ale celor mai importanți agenți economici din zonă, care vor expune decorațiuni, mobilier, uși de interior sau porți de garaj, ferestre, parchet, instalații, centrale termice, pompe de căldură, sisteme de supraveghere, gresie și faianță. Tot aici se va găsi oferta celor 30 de firme din Ungaria, într-un pavilion expozițional special construit.
Printre companiile reprezentative prezente la această ediție a târgului amintim: OBI, SELGROS, 3G, DACARDI, PORCELANOSA, TECHNOVA,  AMBIENT INSTAL, KNORIMPEX, DACARTO, TERMOFLUX, TERMOLINE, STAR DÉCOR, EUROBAC, TRIAMOB, DUSA DOOR sau PLUS ENERGY.
Partenerii evenimentului sunt: Primăria Oradea, Camera de Comerț și Industrie Bihor și Koros Trade Ungaria.
Pentru rezervări de spații expoziționale, nu ezitați să ne contactați. E-mail: office@toppress.ro This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Telefon: 0722/394.390 (Mihai Dacin)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 12:42:07 Ora standard a Europei de Est