Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gala Traficantului de Cultură Internațional

În 24 - 25 septembrie

Gala Traficantului de Cultură Internațional

În 24 - 25 septembrie 2011, orădenii sunt invitați timp de 24 de ore, începând de sâmbătă, de la ora 17.00, la un eveniment cultural inedit, la Gala Traficantului de Cultură Internațional, găzduită de Palatul Sonnenfeld – Moszkva Café (strada Moscovei nr. 8, Oradea).

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producțiilor experimentale, într-un efort de a face ca și Oradea să devină vizibilă în sfera internațională a artelor și a circuitului cultural. Printre secțiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziții de fotografie, ateliere de teatru și lansări de carte. Artiștii invitați sunt din România și din străinătate.
Salutare, fani ai culturii experimentale!
După cum bine ați putut observa dacă ați dat “Like!” paginii noastre oficiale de Facebook, Gala Traficantului de Cultură Internațional este o sărbătoare, o celebrare, dacă vreți, a culturii și artei experimentale.
Program GTCI`11
Sâmbătă
17.00  Se deschid ușile
17.00 – 19.00 DANTE – Instalație pe verticală (audio-vizual și texte inedite) PMT
17.00 – 19.00 Expoziție de steaguri – Iuliana Chelu PMT
17.30 – 19.00 Biblioteca Antitotalitară – George Piscoci Dănescu PMT
19.00 – 20.00 Cozmin Sime (concert) PVZ
20.00 – 21.00 Cvartetul Intermezzo (concert) PVZ
21.00 – 22.00 Viața și opiniile filozofice ale unei pisici”  – Florina Florian și Raluca Lupan PVZ
22.00 – 22.30 R.O.G.V.A.I.V. sound sculpture PVZ
22.30 – 24.00 Noosfera Titanic”  - Roberto Latini, teatrul Fortebraccio PVZ
24.00 – 1.30 Blues Effect Machine (concert) PVZ
1.25 – … Film de autor: Sergio Leone PMT
1.00 – … Scurt metraje PMT
Duminică
9.00 – 11.00 DANTE – Instalație pe verticală (audio-vizual și texte inedite) PMT
11.00 – 13.00 Cafeaua de dimineață – Lounge cu Dj Invertmind PVZ
11.00 – 12.00 Workshop restaurare PVZ
12.00 – 13.00 Sonnenfeld – istoricul PVZ
13.00 – 15.00 Film de autor: Sergio Leone PMT
14.00 – 15.00 Scurt metraje PMT
15.00 – 15.30 R.O.G.V.A.I.V. sound sculpture PVZ
15.30 – 16.00 Dezvelirea: instalație happening – Lucia Mărneanu, Vlad Iepure, Gabor Josie PMT
16.00 – 17.00 „Pasărea care nu e” – Raluca Mara PVZ
17.00 – 18.00 Cozmin Sime (concert) PVZ
18.00 Gongul final
Instalația pe verticală e realizată cu contribuția artiștilor:
Experiment. Teatru. Clandestin., Moruț Ieronim, Sergiu Savin, Andrei Ciurdărescu, Alina Staicu, Mira Maricaș, Raluca Avrămuț, Laura Ogruța Prața, Anca Dănilă, Cristina Pecherle, Ioana Orțan, Diana Avrămuț, Steven Lew.
*Evenimente per(a)manente – PMT

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:12:33 Ora de vară a Europei de Est