Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansarea campaniei „Oradea pune suflet”

Municipalitatea cheamă orădenii „să pună suflet”

Lansarea campaniei „Oradea pune suflet”

Azi, 14 septembrie 2011, în cadrul unei conferințe de presă, moderate de consilierul local Florica Cherecheș, a avut loc lansarea campaniei „Oradea pune suflet”.

La conferință au mai fost prezenți: viceprimarul Gheorghe Carp, dna Murg Marinela - directoarea executivă a Fundației Hospice Emanuel, dna Simona Mihuțiu – coordonatoarea proiectului oncologic pe județul Bihor și șefa Clinicii de Oncologie, consilierul local Dan Octavian și Cosima Cristea – asistent proiect.
„Ne-am întâlnit azi, cu scopul de a ne uni forțele pentru a rezolva o problemă de interes general pentru bihoreni: problema sănătății. Campania care începe astăzi își dorește să vină în sprijinul celor care suferă de boala oncologică, iar numărul acestora nu este deloc mic. Avem 18.000 de bihoreni care suferă de cancer, și cinci cazuri noi depistate zilnic”, a spus coordonatoarea campaniei, dna Florica Cherecheș.
Această campanie își propune să demareze un proiect pe termen lung, și treptat să vină în sprijinul mai multor domenii, cum ar fi: sănătate, cultură, sport, social, educație, mediu, toate, sectoare ale vieții publice, care au nevoie atât de implicare, cât și de fonduri.
Instrumentul financiar prin care se pot susține aceste proiecte este Fondul Municipal de Solidaritate (FMS). Orice persoană fizică sau juridică poate contribui la realizarea proiectelor de interes comunitar prin contracte de sponsorizare încheiate cu agenții economici, donarea de către persoanele fizice a celor 2% din impozitul pe venit către organizații neguvernamentale sau prin donații directe în bani sau în natură.
FMS a fost creat prin HCL nr 92/2011 privind constituirea și gestionarea Fondului Municipal de Solidaritate prin atragerea de sponsorizări
Pentru moment, campania își propune strângerea de fonduri pentru construirea și dotarea Centrului Oncologic și pentru realizarea unui Centru Hospice, destinat îngrijirii bolnavilor oncologici în fază terminală.
Tot în cadrul conferinței, a fost lansat principalul element de promovare al acestei campanii, respectiv, site-ul www.oradeapunesuflet.ro.
Cei care vizitează site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro, pot accesa în același timp și site-ul campaniei, printr-un simplu click pe bannerul „Oradea pune suflet”, poziționat în  dreapta paginii.
„Municipalitatea a venit și va veni în continuare în sprijinul acestui proiect. Astfel, până în acest moment, municipalitatea a pus la dispoziția Fundației Hospice Emanuel, un teren de 5.000 mp în zona Cantemir, destinat construcției Centrului Hospice pentru îngrijirea bolnavilor oncologici în fază terminală. Acest centru vine să suplinească numărul de paturi de la Secția de oncologie, pentru că nu este normal ca cel care vine să se vindece să vadă un bolnav în fază terminală”, a spus viceprimarul Gheorghe Carp, prezent la conferință.
Directoarea executivă a Fundației Hospice Emanuel, dna Murg Marinela, a prezentat serviciile pe care le oferă această fundație bolnavilor în fază terminală și nu numai, precizând: „Peste tot în lume, unde există, centre de îngrijire paleative, acestea sunt de fapt centre ale comunității. În Anglia, peste 70% din bugetul anual al unei unități hospice vine din partea comunității, costurile pentru funcționarea timp de un an a unei astfel de unități, fiind de aproximativ 1 milion de Euro. Sper ca orădenii să pună suflet și de această dată!”
În finalul conferinței, a luat cuvântul consilierul local Dan Octavian, care a făcut un apel către cetățenii orașului și către agenții economici, spunând: „Această campanie este o imensă provocare, deoarece încearcă să-i pună la aceeași masă pe toți actorii sociali. Sper că ea să trezească interesul mediului economic, oricărei firme care obține profit și oricărui cetățean care este salariat și prin urmare poate dona cei 2%, pentru că atunci când e vorba de boală, nimeni nu se poate ascunde, iar noi ca și comunitate trebuie să dovedim că ne pasă”. (Biroul de presă)

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 07:41:07 Ora de vară a Europei de Est