Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Toate locurile au fost ocupate, dar tot mai vin elevi...

Numărul gojdiștilor crește în progresie „aritmetică”

„Toate locurile au fost ocupate, dar tot mai vin elevi...

„Chiar astăzi, ne-a mai sosit o elevă”, domnule director”, ține să-l informeze secretara pe domnul director Viorel Mititean...

La Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, elevii vin cu mare drag, cei care doresc să obțină performanțe naționale și internaționale, cunoscând blazonul, exigențele și rezultatele de excepție ale unei școli de top.
„Toate locurile au fost ocupate, dar tot mai vin elevi, după cum ați aflat adineauri. La clasa a V-a am format trei clase, cu un total de 86 de elevi, iar la a IX-a șapte clase: câte una de mate-info intensiv informatică, mate-info bilingv engleză, științe ale naturii și filologie bilingv engleză, plus trei clase de mate-info. În cele nouă clase de gimnaziu și 28 de liceu avem înscriși 1.045 de elevi”.
Aflăm apoi că la toate clasele se vor aplica testele inițiale, începând din 26 septembrie. Se vor administra teste unitare.
„Mizăm în continuare pe implicarea profesorilor într-o muncă susținută dedicată olimpiadelor și concursurilor școlare. Sperăm ca performanța medaliilor să rămână o tradiție, având potențial la chimie, informatică și matematică. Dorim în același timp medii mari și promovabilitate sută la sută la bac”.
Prevenirea absenteismului – o țintă specială
„O țintă specială pentru acest an școlar este prevenirea absenteismului, reducera numărului de absențe prin introducerea sistemului electronic de control acces în unitate pe bază de cartelă”.
Lucrările de reabilitare a clădirii s-au sistat în aprilie, când a fost reziliat contractul cu firma care a câștigat licitația pe motiv de nerespectare a termenului de execuție. Noua firmă care a câștigat licitația a încheiat deja contract cu Administrația Imobliară, urmând să înceapă lucrările cât de curând, după cum ne-a asigurat domnul director Viorel Mititean. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Toate locurile au fost ocupate, dar tot mai vin elevi...

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:33:53 Ora standard a Europei de Est