Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Campania națională „Săptămâna căsătoriei”

26 septembrie – întâlnirea grupului de lucru

Campania națională „Săptămâna căsătoriei”

Campania națională „Săptămâna căsătoriei” a avut loc în Oradea în primul semestru al anului 2011, în perioada 7 - 14 februarie.

De organizarea și desfășurarea ei pe plan local s-a ocupat Uniunea Femeilor Bihor Oradea, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Facultatea de Științe Socio – Umane, Episcopia Greco - Catolică, ASCO, Asociația „AGAPE” și AIESEC Oradea.
Coodonatorul Campaniei naționale „Săptămâna căsătoriei”, domnul Szekely Hațegan Corneliu a solicitat implicarea tuturor partenerilor din Oradea, pentru elaborarea unui nou plan de acțiune pentru campania ce va avea loc în anul 2012, tot în perioada 7- 14 februarie.
În acest scop a fost necesar constituirea unui grup de inițiativă care să lucreze concertat pentru întocmirea activităților și mai ales pentru implicarea în realizarea propunerilor prevăzute pentru derularea campanie din anul 2012.
În zilele săptămânii trecute, s-a constituit grupul de lucru și s-au conturat câteva acțiuni comune care vor fi cuprinse în planul campaniei pe anul 2012.
 Din grupul de lucru fac parte: preot Emil Ember, pastor reformat Vincze Judit, Cobe Simona - responsabil „Alianța Familiilor”, Catona Tiberiu – director Comunitatea „Iubirea Divină”, Alin Crețu – psiholog, prof. Ionescu Valeria – Asociația „Agape”, prof. Ionescu Dan - fondator Asociația „Agape”, Vura Ottilia - coodonator Fundația „Lampas”, pastor Sami Petroi - Comunitatea Creștină Baptistă, psiholog Denes Melinda - Uniunea Femeilor, psiholog Crețu Simon, Szilagy Ibolya - Asociația Pensionarilor Maghiari din Partium, bibliotecar metodist Pantea Delia și Miorița Săteanu – Uniunea Femeilor Bihor Oradea, jurnalist Crina Dobocan.
Menționez că inițiatorul Campaniei „Săptămâna căsătoriei” – „Marriage Week” este dl Richard Kane - fondatorul „Marriage Week” la nivel mondial și președinte al organizației „Marriage Week” International.
Proiectul a demarat în anul 1997 în Marea Britanie, dar multe țări din Europa și din lume au aderat și preluat acest proiect pe care îl realizează cu multă speranță în îmbunătățirea calității relației în cuplu, în încurajarea cuplurilor care se pregătesc să se căsătorească și în reducerea practicării vieții în concubinaj.
Campania „Săptămâna căsătoriei” are ca scop conștientizarea cetățenilor, de diverse vârste, asupra conduitei moral – civice, în condițiile dorinței de a-și întemeia o familie, legislația actuală privind întemeierea familiei, serviciile oferite de stat - familiilor, dar mai ales consecințele negative ale familiilor dezorganizate, asupra copiilor și violența intrafamilială, frecvența în familiile care practică viața în concubinaj.
Campania „Săptămâna căsătoriei” de conștientizare a cetățenilor trebuie să fie o acțiune comună, care să aibă același scop și mai ales să-și realizeze scopul prin metodele propuse de comun acord și de modul de implementare folosit, în funcție de grupul țintă foarte diferit, căruia i se adresează obiectivul proiectului.
Întâlnirile se vor realiza lunar. Următoarea întâlnire a grupului de lucru va avea loc în 26 septembrie 2011, când se va finaliza Programul campaniei din  7 - 14 februarie 2012.
Miorița Săteanu (președinte)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:10:20 Ora de vară a Europei de Est