Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sesiune de formare privind metodologia SPIRAL propusă de Consiliului Europei

În 26 august

Sesiune de formare privind metodologia SPIRAL propusă de Consiliului Europei

Orașul Oradea este unul din centrele de implementare ale proiectului Rolul Dialogului Social în Dezvoltarea Incluziunii Sociale Active. Proiectul, cofinanțat prin Fondul Social European, este implementat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, într-un parteneriat larg cu organizații și instituții relevante din fiecare oraș de implementare.

 În data de 13 iulie 2011, a fost constituit un Grup Local de Acțiune alcătuit, până în momentul de față, din 12 actori și coordonat de dna Smaranda Maier. Misiunea acestui GLA este aceea de a facilita construirea și implementarea unui Plan Local de Coeziune, fundamentat pe o metodologie participativă elaborată de Consiliul Europei –Metodologia SPIRAL. Această metodologie valorizează cetățenii, provenind din diverse grupuri reprezentative pentru fiecare comunitate, incluzând grupuri de persoane marginalizate și ale căror opinii și experiențe relevante de viață nu sunt, în mod cotidian, luate în calcul în eforturile de diagnoză și planificare a schimbării sociale. Un aspect central al proiectului implementat de asociația CRIES în orașul nostru este dat de promovarea unei noi înțelegeri a comunității, ca un spațiu al co-responsabilității și al efortului conjugat de a dezvolta o bunăstare pentru toți membrii săi.
 În orașul nostru, Grupul Local de Acțiune este compus, până la această dată, din reprezentanții următoarelor instituții și organizații: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Administrația Socială Comunitară Oradea, Fundația Copiii Făgăduinței, Asociația Filantropia Oradea, Fundația de Scleroză Multiplă, Asociația Națională a Surzilor din România, Asociația Caritas Catolica, Asociația Pro Egal, Asociația Down Oradea, Asociația Sfinții Trei Ierarhi, Fundația Ruhama, Parohia Ortodoxă Leș. Grupul local de acțiune rămâne deschis pentru noi parteneri interesați să sprijine acest demers profund democratic de a articula prioritățile cetățenilor și de a construi o viziune comună, împărtășită, despre progresul societății. Membrii GLA au posibilitatea, pe de o parte, să formuleze propuneri cu privire la grupurile de cetățeni care să participe la consultări, iar pe de altă parte să modereze întâlniri ale cetățenilor.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active.
Sesiunea de formare privind moderarea întâlnirilor cu cetățenii, conform metodologiei SPIRAL, va avea loc în data de 26 august, în intervalul orar 9.00 - 17.00.
Înscrieri și informații suplimentare pot fi obținute la telefon 0756078416, respectiv prin e-mail la adresa smaranda.maier@cries.ro, persoană de contact – Smaranda Maier, coordonator local.
De asemenea, vă invităm să vizitați pagina de internet http://www.cries.ro/rolulDS.html. (Anda Maier)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:01:38 Ora de vară a Europei de Est