Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Georgiana – Maria Vesa - O poveste adevărată, presărată cu cântec, pasiune și dăruire!

Vedete cu sau fără ghiozdan

Georgiana – Maria Vesa - O poveste adevărată, presărată cu cântec, pasiune și dăruire!

Georgiana - Maria Vesa (11 ani) este elevă în clasa a IV-a, la Școala cu clasele I-VIII din Buntești, având-o ca învățătoare pe dna Georgeta Herman.

Pentru doamna învățătoare, Georgiana are numai cuvinte de laudă și mulțumire pentru tot ceea ce a făcut pentru ea, pentru tot sprijinul acordat. Sub îndrumarea dnei învățătoare a început să cânte la vârsta de 9 ani și jumătate, debutând alături de Ansamblul folcloric „Muguri și mlădițe de tezaur”, al Casei de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beiuș (director - prof. Anca Silvia Banda), al cărui membru este și în prezent. De asemenea, Georgiana este în anul II la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, secția canto popular din Beiuș, avandu-i ca profesori pe Florin Mariș, Remus Lazea și Cornel Tomuțiu. Este membru al Ansamblului vocal ,,Dorulețul” și al Ansamblului de dansuri populare „Tinere mlădițe” din Buntești, coordonat de dna înv. Georgeta Herman.
„Georgiana iubește foarte mult folclorul autentic, dăruindu-se cu pasiune muzicii populare și respectând întotdeauna autenticitatea costumului, după cum aveam să aflăm de la dna Tatiana Vesa – mama Georgianei. În ce privește școala, este foarte silitoare și conștiincioasă, absolvind fiecare clasă cu premiul I. La concursurile școlare la care a participat, a obținut mereu punctaj maxim - 100 de puncte, aducând faimă școlii. A participat la peste 50 de spectacole, ajungând la diferite posturi de televiziune (care promovează folclorul și interpreții de muzică populară). Până în prezent are șapte cântece imprimate”.
Să mai spunem că Georgiana a început să se îndrăgostească de muzica populară, ascultând și interpretând piese ale îndrăgitelor sale soliste Viorica Flintașu și Viorica Bradea.
 Georgiana ține să le mulțumească foarte mult părinților care fac totul pentru a o vedea realizată în domeniile în care promite și demonstrează înclinații și pasiune. „Le mulțumesc foarte mult părinților și dnei învățătoare pentru sprijinul permanent acordat, și lui Dumnezeu care-mi călăuzește pașii în tot ceea ce fac” – Georgiana. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Georgiana – Maria Vesa - O poveste adevărată, presărată cu cântec, pasiune și dăruire!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:07 Ora de vară a Europei de Est