Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premierea șefilor de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității din Oradea

Un eveniment de nota 10, aflat la cea de-a III-a ediție

Premierea șefilor de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității din Oradea

De trei ani, Senatul Universității din Oradea, în frunte cu ai săi rector și prorector, Cornel Antal și Elena Bonchiș, premiază șefii de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității Oradea (cu toate cele peste 90 de specializări).

90 de șefi de promoție au primit premii, luni (4 iulie 2011), în Aula Magna, în fața membrilor Senatului, iar cei șase (Terme Andreea Oana – Facultatea de Arte Vizuale/ Conservare-restaurare, Herman Laura Mirela – Facultatea de Medicină și Farmacie/ Medicină dentară, Petrulea Alexandra Anca – Științe/ Biologie, Vida Gabriela – Științe/ Chimie, Þârț Mariana – Științe/ Ecologia și Protecția Mediului, Chereji Ioana Corina – Științe Socio-Umane/ Asistență socială) care au absolvit cursurile cu media 10 au primit premii și diplome de excelență.
Între cei 96 de șefi de promoție (90 plus 6), unul (Nagy Robert Bela) a primit două premii (diplome), întrucât este șef de promoție la două specializări (cu 9,52 – la Inginerie Electrică și Tehnologia Informației – Electronică aplicată, și cu 9,44 – la aceeași facultate, dar la Rețele și software de telecomunicații). Și încă o curiozitate: șefa de promoție de la Facultatea de Medicină și Farmacie – Limba engleză (Mir Hajra), cu 9,74, este din... Pakistan!
Tot acum au fost premiați cu certificate de voluntari cei 39 de membri ai Caravanei Universității Oradea, care s-au deplasat prin județ pentru a prezenta elevilor oferta educațională a Universității Oradea.
Cei 96 de șefi de promoție
Pe opt dintre ei vi i-am prezentat deja: cei șase care au absolvit cursurile cu media 10: Terme Andreea Oana (Facultatea de Arte Vizuale/ Conservare-restaurare), Herman Laura Mirela (Facultatea de Medicină și Farmacie/ Medicină dentară), Petrulea Alexandra Anca (Științe/ Biologie), Vida Gabriela ( Științe/ Chimie), Þârț Mariana (Științe/ Ecologia și Protecția Mediului), Chereji Ioana Corina (Științe Socio-Umane/ Asistență socială), plus încă doi, pe Nagy Robert Bela - șef de promoție la două specializări ale Facultății de  Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, respectiv pe Mir Hajra (din Pakistan) – șefa de promoție de la Facultatea de Medicină și Farmacie/ Limba engleză.
Ceilalți 88 de șefi de promoție sunt: Buz Valentina Adriana, Ionescu Claudiu Alin, Suciu Valentin, Toth Paul Lorand (Facultatea de Arhitectură și Construcții – specializările Arhitectură/ Măsurători terestre și cadastru/ Ing. sanitară și protecția mediului/ Construcții civile industriale și agricole); Chiș Corina Alexandra, Costolaș Cristina Florina, Moț (Þiplea) Radiana Lorina, Păuna Antoniu Flaviu (Arte Vizuale – specializările/ Design/ Arte Plastice/ Arte Decorative/ Pedagogia artelor plastice și decorative); Oprea Raluca și Nagy Klara (Educație Fizică și Sport /Educație Fizică și Sportivă/ Kinetoterapie și Motricitate Specială); Kovacs Mihaly Daniel și Szanto Ferenc (Energetică / Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic / Ingineria sistemelor electroenergetice); Csukas Matyas, Barabas Arnold, Silaghi Dănuț, Vaida Marinela Mirela, Haneș Domenico, Suto Robert Attila, Murza (Kerekes) Elena Renata, Negru Lavinia Mihaela (Inginerie Electrică și Tehnologia Informației/ Calculatoare/ Tehnologia informației/ Electromecanică/ Sisteme electrice/ Electromecanică Beiuș/ Automatică și informatică aplicată/ Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic/ Inginerie medical); Pal Sorin, Hibașcău Mariana Irina, Avram Florin Timotei, Anton Ioan (Inginerie Managerială și Tehnologică, cu cele patru specializări); Bulzan Daciana Alexandra, Vlad Florina Daniela, Bulzan Angela, Covaciu Nicoleta Iuliana, Silaghi Crina Maria, Mahd Susana (Istorie,Geografie și Relații Internaționale, cu cele șase specializări); Mihele Ioana, Tîrb Ioana Raluca, Drăguțoiu (Ghenț) Elena Adela, Moțiu Diana Eliza (Facultatea de Litere, cu cele patru specializări); Apetrii Cristina, Faur Florin Marcel, Creț (Dejeu) Paula Elisa, Prișca (Trif) Veronica, Magda Loredana Mariana, Avram (Novac) Livia Mihaela, Stănescu (Petean) Ramona Nicoleta (de la Facultatea de Medicină și Farmacie, cu opt specializări; pe cea de-a opta, pe Mir Hajra, am nominalizat-o mai devreme); Matula (Olah) Gabriela Eva, Baki Renata Liliana, Rațiu Relinda Iulia, Vinter Mihaela Teodora (de la Facultatea de Muzică, cu cele patru specializări); Ile Călina, Lascu Lavinia Maria, Hațegan Claudiu Nicolae, Negruț Florica Liana, Nistor Andrei, Funie Eugenia Dana, Duluș Florina Simona, Teacu Tudor, Anca Ancuța, Indrie Daniela (de la Protecția Mediului, cu 10 specializări); Ardelean Eva, Gavriluț Gabriel, Cadar Simona, Man Alexandra Ioana (de la Științe, patru specializări); Găbudeanu Laura Mădălina, Fulop Șandor Zsuzsa, Leac Dafina Roxana, Lupșe Ana Florina, Cimbrea Florina Daniela, Ile Amalia, Popa Cătălina Lăcrimioara (de la Științe Economice, șapte specializări); Boldiș Dorel Ioan, Boda (Șimonca) Eva, Codrea Rovena, Popa (Andor) Georgeta Viorica, Borșa Diana Luiza, Szekely Ruth (tot de la Științe Economice, dar la ID); Rengle Bianca Ioana, Carțiș Mirela Florentina (Științe Juridice / Drept/ Administrație publică); Neagu Carmen, Nicolae Andreea Livia (Științe Politice și Științele Comunicării /Jurnalism/ Științe politice); Maghiar Daniela Delia, Sas Daria, Cuc Delia Roxana, Praja Georgiana Alexandra, Popovici Anamaria Florina, Pataki Kiti Renata, Pantea Andreea, Fetea Diana Geanina (de la Facultatea de Științe Socio-Umane, opt specializări); Roman Adrian Ioan, Silaghi Ioana Loredana (de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializările TO Pastorală/ TO Socială); Grosos Romina Florina și Gale Daniela (de la Facultatea de Textile și Pielărie, specializările Tehnologia și designul produselor textile, respectiv Inginerie economică industrială). Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premierea șefilor de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:14 Ora de vară a Europei de Est