Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătoare la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea

Vineri, „Ziua școlii”

Sărbătoare la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea

Vineri, 24 iunie 2011, la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea s-a sărbătorit cea de-a II-a ediție a „Zilei școlii”.

La eveniment au fost invitați toți cei cu care instituția are relații de colaborare.
Activitățile s-au desfășurat la sediul școlii (din Calea Aradului nr. 2-4), unde s-a derulat programul oficial al zilei și la Baza sportivă „Perla” din 1 Mai, unde s-a desfășurat turneul de minifotbal
 „Cupa Gheorghe Miclăuș” - ediția a II-a  la care au participat nouă echipe.
Activitățile desfășurate la sediul școlii au fost deschise cu intonarea Imnului de Stat al României, cuvântul directorului și a continuat cu prezentarea unui film despre realizările instituției noastre de la ediția precedentă până în prezent. În continuarea programului au existat scurte momente cultural-artistice susținute de formația de muzică a școlii și alocuțiuni despre însemnătatea acestei zile. Un moment special a fost prezentarea de către domnul profesor de istorie Roșu Marinel a biografiei lui Avram Iancu, patronul spiritual al instituției noastre. Din cuvântul domnului director spicuim: „Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea dorește ca această zi să fie o zi de sărbătoare, în primul rând, a oamenilor care în decursul timpului au pus umărul la buna funcționare și perfecționare continuă a acestei instituții de învățământ, la formarea ca profesioniști a ofițerilor, subofițerilor și mai nou a agenților capabili să asigure ordinea și siguranța la frontierele României. De aceea mă bucur de prezența foștilor noștri colegi care ne onorează azi într-un număr atât de mare …”
La fel ca și la ediția precedentă, în această zi de sărbătoare pentru școala noastră, nu au fost uitați, așa cum se spune și în cuvântul domnului comisar-șef Ovidiu Stanciu, cei care „ încă din timpul activității sau după pensionare au trecut pe celălalt tărâm al veșniciei. Au fost și rămân colegii noștri și ne veghează din cer. Să nu îi uităm, să ne reamintim numele lor: Miclăuș Gheorghe, Maciu Ioan, Solomie Ioan, Morariu Ioan, Baba Ioan, Cacuci Vasile, Codreanu Cornel, Gligor Viorel, Dănilă Mihai și Man Adrian.” (Micheș Eugen)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:10 Ora de vară a Europei de Est