Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 39 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 39 al revistei „OviDan”

Marți, 31 mai 2011, a apărut nr. 39 al revistei „OviDan”.
Prinși cu atâtea activități interesante‚ am tot amânat... să ne prezentăm „marfa”!

Ediția conține știri (de la Primăria Oradea - Primăria și-a deschis din nou porțile pentru primirea micilor vizitatori; Banca Transilvania acordă creditul rapid fără garanții materiale; fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu simpozionul național și „Zilele școlii” de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea; miercuri, în cadrul conferinței de presă susținute de rectorul Universității Oradea - dl prof. univ. dr. Cornel Antal, conf. univ. dr. Daniela Zăpodeanu a vorbit despre „Adevărata competiție între universități”, prezentând premianții Facultății de Științe Economice care s-au întors cu premii și mențiuni de la Olimpiada Națională a Studenților Economiști; la rubrica „Noutăți” ale Legii Educației Naționale, consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean Bihor – jr. dr. Ramona Bacter –  ne vorbește despre drepturile personalului din învățământ (partea I); marți, la Școala din Sînmartin, elevii s-au întâlnit cu scriitorul Florian Brădeanu (poetul ce-și are rădăcinile în Tulca); marți, la Școala nr. 11, în cadrul proiectului „Pace și nonviolență pentru copiii lumii”, a avut loc „Cupa prieteniei” între reprezentanții a trei școli: Școala nr. 11, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Grupul Școlar Industrial din Suplacu de Barcău; la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Festivalului „Lumea dansului”; de „Zilele școlii”, la Colegiul Național „Iosif Vulcan” au fost înmânate diplome unui număr de 49 de premianți și profesorilor lor, în cadrul „Galei premianților – 2011”; la Grădinița „Voinicel” din Oradea, au fost înmânate, joi, premiile Concursului național „Personajele îndrăgite, la teatru, vin să se prezinte”; la Grădinița din Șuncuiuș – Expoziția „Sărbătoarea Luminii”; concursul cu premii („Să învățăm să circulăm corect!”) a ajuns la nr. 5; în paginile 11 și 13, despre „Micii campioni” – fotbaliști și dansatori, care s-au întrecut în două zile (în 26 și 27 mai) la Grădinița nr. 52; după întrunirile de la Amsterdam, Roma, Oradea, Lyon (Franța) și din Marea Britanie, echipele membre ale proiectului Comenius – METER s-au reunit la Atena (în Grecia). În acest proiect, România este reprezentată cu mult succes de echipa de elevi și profesori a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea. La rubrica sa („Cântarea zilei”), Adrian Crăciunaș ne prezintă un frumos Imn dedicat morților, scris de Radu Gyr; elevi și dascăli orădeni au fost în excursie tocmai la Praga – în „Orașul de aur”; Șuncuiușul și Șteiul – campioni județeni la concursul „Educația rutieră – educație pentru viață”; în cadrul „Zilelor școlii”, profesorul de limba franceză Gheorghe Iuliu Tileagă (de la C.N. „Iosif Vulcan”) și membrii cercului de limba franceză au furnizat o mare surpriză poeților orădeni, traducându-le parte dintre poezii în limba franceză. Traducerile au fost apoi adunate într-un volum tipărit, intitulat „Poetes oradiens” care le-a fost înmânat, miercuri, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea, împreună cu un portret realizat de eleva Dora Marchiș... (Ovidiu Dan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:26 Ora de vară a Europei de Est