Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Adevărata competiție între universități

În cadrul conferinței de presă de miercuri,

Adevărata competiție între universități

În cadrul conferinței de presă de miercuri (25 mai 2011), susținută de rectorul Universității Oradea, dl prof. univ. dr. Cornel Antal, conf. univ. dr. Daniela Zăpodeanu a vorbit despre „Adevărata competiție între universități”...

Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea, în calitate de membru al Asociației Facultăților de Economie din România – AFER  (http://www.afer.ase.ro/index.asp), este un participant constant la Olimpiadele Naționale ale Studenților Economiști și la Sesiunile de Comunicare Studențești. Încă de la primele ediții desfășurate (2005), studenții Facultății de Științe Economice au avut rezultate remarcabile, concurând cu universități deja consacrate din România: ASE București, Iași, UBB Cluj, Craiova, Timișoara.
Întotdeauna studenții noștri au reușit să surprindă în mod pozitiv prin lucrările prezentate și rezultatele obținute, atât la olimpiade studențești, cât și la alte competiții: sesiuni de comunicări studențești (Cluj-Napoca, Alba-Iulia), programul BNR ,,Zilele Porților Deschise pentru studenții economiști” (vezi link-ul: http://steconomiceuoradea.ro/wp/2011/05/24/participari-ale-studentilor-la-manifestarile-stiintifice-studentesti-catedra-de-finante-contabilitate/).
Anul acesta, în cadrul Olimpiadei Naționale a Studenților Economiști, au existat următoarele secțiuni: secțiunea „Finanțe și instituții financiare”, desfășurată la Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Ovidius” din Constanța 12 - 14 mai 2011; secțiunea „Economie și Dezvoltare Durabilă”, desfășurată la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în perioada 6 - 8 mai 2011; secțiunea „Marketing”, desfășurată la Facultatea de Științe din Petroșani, în perioada 6 - 8 mai 2011.
Fiecare secțiune s-a desfășurat atât la nivel de master, cât și licență.
Marele premiu, mențiune, premiu pentru creativitate...
În cadrul secțiunii „Finanțe și instituții financiare”, desfășurată la Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Ovidius” din Constanța, au participat următorii studenți (la nivel de licență): Crișan Maria și Pop Răzvan, cu lucrarea „Utilizarea funcțiilor spline în fundamentarea politicilor fiscale ale autorităților locale” (coordonator conf. univ. dr. Boloș Marcel), au obținut Marele premiu „Vasile Slăvescu”.
Leac Dafina, Gavriș Natalia și Þeudan Ana-Maria, cu lucrarea „Modelul liniar de analiză a inflației în România, Bulgaria, Turcia și Croația” (coordonator conf. univ. dr. Zăpodeanu Daniela), au obținut Mențiune.
La nivel master, Otgon Cristian și Orțan Tudor, cu lucrarea „Fundamentarea sustenabilității datoriei publice cu ajutorul filtrului Kalman” (coordonator conf. univ. dr. Boloș Marcel), au obținut Premiul pentru creativitate, interdisciplinaritate și muncă în echipă. Cea de-a patra lucrare Rent Seeking în domeniul financiar” (coordonator conf. univ. dr. Zăpodeanu Daniela) a fost susținută de Secară Sanda.
Încă două mențiuni
Din toate centrele universitare, studenții orădenii prezenți la această secțiune, au fost singurii care s-au întors acasă cu trei premii.
În cadrul secțiunii „Marketing”, desfășurată la Facultatea de Științe din  Petroșani, s-au obținut următoarele rezultate: Szabo Simona, Săutiuț Anca Loredana, cu lucrarea „Cercetare de marketing privind profilul dorit al angajatului în turism” (coordonator conf. univ. dr. Olimpia Ban), au obținut Mențiune.
În cadrul secțiunii „Economie și Dezvoltare Durabilă”, desfășurată la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Bradea Camelia și Brișan Felicia au prezentat lucrarea „Cauze și efecte ale decalajelor economice în Regiunea N-V a României” (coordonator conf. univ. dr. Adrian Florea), obținând Mențiune.
Rezultatele remarcabile obținute de studenții orădeni la nivel național, confirmă faptul că, deși este o facultate tânără, Facultatea de Științe Economice din Oradea a ajuns una din cele mai bune facultăți de economie din țară”, după cum a ținut să sublinieze conf. univ. dr. Daniela Zăpodeanu. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Adevărata competiție între universități.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:10 Ora de vară a Europei de Est