Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O ediție județeană... Special Olympics

Vineri, la sala de sport a Liceului T. „Lucian Blaga”

O ediție județeană... Special Olympics

Vineri (20 mai 2011), la sala de sport a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, s-a desfășurat o nouă ediție Special Olympics, de această dată județeană, coordonată de prof. Maria Nan (directorul Grădiniței nr. 52 din Oradea).

Protagoniștii unei asemenea întreceri Special Olympics au fost copii cu dizabilități de la șase unități de învățământ (patru grădinițe: grădinițele nr. 20, 52, 54 și Grădinița nr. 4 din Marghita și două centre școlare: CSEIS și CSEI nr. 1).
O demonstrație de dăruire!
Copiii cu dizabilități au nevoie, în permanență, de cineva. Iar acești cineva sunt educatorii unităților școlare și părinții lor, care dau dovadă de multă răbdare, înțelegere și dăruire... pentru că acești copii nu au nicio vină că au ajuns în această situație disperată.
Tinuți de mânuțe, de la caz la caz, copiii au avut de parcurs un traseu cu obstacole de tot felul. Cu zâmbetul pe buze și cu satisfacția exprimată prin gesturi, ei au învins de fiecare dată! De remarcat și de lăudat mobilizarea lor și tenacitatea manifestată de însoțitorii lor Și ei au demonstrat că atunci când vor, pot să-și depășească timiditatea și frica.
Cele șase unități de învățământ participante la manifestare au fost reprezentate, după cum urmează: de la Grădinița nr. 52, de educatoarele Burcă Emilia și Jurcan Lavinia, psihopedagogii Horga Florina și Vaida Cristina, kinetoterapeut Merțan Anturia, director – prof. Maria Nan. Grădinița nr. 20: educatoare: Teședan Elena, Chirilov Gabriela, Tanc Dorina, Cotuna Natalia, Licu Ofelia, Szasz Oltița, psihopedagogi: Gavriș Oana, Bodoni Andrea, Herman Szabolcs, kinetoterapeut Merțan Anturia, director – prof. Rodica Toda. C.S.E.I.S. Oradea: educatoare Cibu Adela, psihopedagog  Buboiu Bianca, kinetoterapeut Todea Stela, director – prof. Rodica Lezeu. Grădinița nr. 54: educatoare: Cuc  Ioana, Dume Etelca, Rada Elisabeta, Sala Simona, psihopedagogi: Tomozei  Gabriela și Corompaki Ioana, kinetoterapeut Susa Adriana, director – prof. Eleonora Curtui. Grădinița nr. 4 din Marghita: educatoare: Dan Monica, Salanta Aurora, Chiș Claudia și Barotny Maria, psihopedagog Mezei Ximena, director – prof. Valeria Costruț. C.S.E.I. nr. 1 din Oradea: kinetoterapeuți: Duluș Gaboraș Anca și Omuț Adrian, director – prof. Lucia Popa, director adjunct – prof. Carmen Ilisie. Fundația Special Olympics România a fost reprezentată de coordonatorul programului „Sportivi tineri”, dna Roxana Ossian și asistent Katharina Kiss; Roxana a înmânat la final diplomele și premiile tuturor participanților, școlilor, dar și profesorilor implicați în competiție. Partenerii speciali ai manifestării au fost prof. Lucia Ciobanu – președintele Asociației Down Oradea și Ioana Ciobanu – mesager Global International Special Olympics. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (112 poze), accesați Galeria foto: O ediție județeană... Special Olympic.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:21 Ora de vară a Europei de Est