Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Patricia Ciobotaru – trofeul „Ursulețul de argint”

Încă un trofeu în „Vivere”

Patricia Ciobotaru – trofeul „Ursulețul de argint”

Patricia Casandra Denisa Ciobotaru (membru al grupului „Vivere”, îndrumat de dna Valeria Dinu Mișcuția) a cucerit, duminică, la Baia Mare, trofeul „Ursulețul de argint”.

După locul I ocupat anul trecut la prestigiosul festival „Ursulețul de aur”, locul I la „Delfinul de aur”, mențiuni, la Festivalul „Armonia” și „Cerbul de aur” – juniori, premiu special la „Mamaia copiilor”, locul II la Festivalul „Little Shells” de la Novi Sad (Serbia), locul II și premiu special la „Suflet de stea” (toate în 2010), Patricia s-a întors acasă de la Baia Mare cu trofeul „Ursulețul de argint”.
Palmaresul său cuprinde la fel de multe și importante premii și în 2009, atât individuale, cât și împreună cu grupul „Vivere”: locul II și premiu de popularitate la „Suflet de stea”, mențiune la „Ursulețul de aur”, finalistă la „TiAmo”, locul II la „Delfinul de aur”, participare la „Mamaia copiilor” (atât la interpretare, cât și la creație), recital trupa de show la „Cerbul de aur” – juniori, locul I la Superstar Fest, trofeul juriului copiilor la „Andantino”, locul II la „Flori de gheață.
Eleva din clasa a III-a a Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea („Terorista number one” – vorba compozitorului și textierului Mihai Alexandru) este un om de echipă, iar împreună cu  grupul „Vivere”, condus de dna Valeria Dinu Mișcuția, avea să cunoască, în 2009, succesul pe care doar o echipă extraordinară, cum este „Vivere”, cu soliști unu și unu, ți-l poate asigura și garanta; Locul I la Global Education Festival de la San Remo, locul II la „Cerbul de aur” - pentru juniori, recital la „Delfinul de aur” și „Mamaia copiilor” – toate în 2009, iar în 2010 – premiu special la Mamaia copiilor.
Acesta este un palmares, cu câteva puncte tari, al Patriciei, o fetiță minunată, îndrăgită de colegi și de doamna Valeria Dinu Mișcuția, dar și de compozitorul și textierul Mihai Alexandru, care i-a încredințat nu mai puțin de cinci piese (prezentate de Patricia în primă audiție).
Duminică, la Baia Mare – șase premii pentru „Vivere”
De la doamna Valeria Dinu Mișcuția (creierul și inima grupului), aveam să aflăm și celelalte premii cucerite de membrii Asociației „Vivere”, duminică, 15 mai 2011, la Baia Mare, la Festivalul „Ursulețul de aur”: Miruna Gavriș și Roxana Mureșan -  premii I, Karla Marin – mențiune,  Denisa Ifrim și Amalia Popa - premii speciale.
„Patricia Ciobotaru, în vârstă de 10 ani, a surprins juriul, dar și asistența, cu interpretarea sa deosebită, prezentând în concurs o piesă extrem de dificilă din repertoriul internațional. Piesa „Camino” i-a adus Patriciei, „Ursulețul de argint”.
Doar la 10 ani, Patricia dorește să calce pe urmele emblemei grupului „Vivere”, Ovidiu Lazăr, și după un trofeu mai mic, dar nu mai puțin important, cel al juriului copiilor, iată că la „Ursulețul de aur”, Patricia și-a îndeplinit un vis. Ursulețul de argint, premiul II (Zărnești), calificarea la Mamaia copiilor, Liga campionilor, Cerbul de aur junior, la ambele secțiuni (creație și interpretare) sunt rezultate extraordinare pentru un început de an pentru Patricia Ciobotaru.
Miruna Gavriș, Roxana Mureșan și Denisa Ifrim vor fi prezente, de asemenea, pe scena Festivalului Cerbul de aur junior, ce se va desfășura la București la începutul lunii iunie.
Ovidiu Lazăr („seniorul” grupului „Vivere”) va participa la finele acestei săptămâni la Festivalul internațional „George Grigoriu”, reprezentând România, alături de alți 10 concurenți, într-o companie selectă, concurenți din Malta, Franța, Italia, Belarus, Polonia și Bulgaria. În august, Ovidiu va fi prezent la Festivalul internațional „Liga campionilor”.
În calitate de președinte al Asociației VIVERE și de coordonator al grupului Vivere doresc să mulțumesc părinților pentru implicare, Clubului Lions, dlui Ionel Bungău, dar și mass-media bihorene pentru atenția acordată”.
Felicitări Patriciei, grupului Vivere și  dnei Valeria Dinu Mișcuția pentru rezultatele lor de excepție, ei fiind cei mai grozavi ambasadori ai Oradiei și Bihorului pe toate scenele naționale și internaționale unde concurează! Ovidiu DAN  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:16 Ora de vară a Europei de Est