Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansarea unui nou proiect

În 9 mai, la Grădinița nr. 47 – „Amicii”

Lansarea unui nou proiect

Fiind o zi specială, cu o deosebită încărcătură simbolică, Ziua Europei – sărbătorită în acest an sub genericul „Ziua Europei este și ziua ta” - Grădinița nr. 47 – „Amicii” din Oradea a lansat un proiect generos, ce va aduce beneficii tuturor celor prezenți: copii, părinți, educatoare, comunitate: „Mișcarea - atribut al sănătății”, prin care dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să încurajeze copiii să facă zilnic mișcare, în scopul creșterii sănătoase și armonioase a organismului.

Ideea s-a născut din constatările educatoarelor cu privire la comportamentul motric al copiilor: unii dispun de o energie extraordinară care însă nu este canalizată în scopul dezvoltării armonioase, pentru care uneori copiii sunt catalogați ca „neastâmpărați”; alții sunt prezenți ore în șir în fața televizorului și a calculatorului, ajungând în timp să fie sedentari, obezi, fără poftă de viață, de mișcare, cu o ținută corporală nu tocmai corectă.
Pornind de la deviza „Să facem din mișcarea fizică o bucurie, o necesitate! Să-i ajutăm pe copii să descopere și să înțeleagă frumusețea mișcării, să dorească să atingă perfecțiunea în executarea ei și să înfăptuiască ceea ce este frumos” am conceput proiectul „Mișcarea - atribut al sănătății” pe care l-am depus la Consiliul local al Primăriei municipiului Oradea, proiect care a fost selectat și pentru care am primit o finanțare în valoare de 2.500 ron. Este totuși un început.... Grădința dispune de o multitudine de mijloace prin care poate îndeplini cu succes sarcinile ce-i revin privind educarea copiilor preșcolari, prin strategii didactice adecvate și atent selectate pentru fiecare nivel de vârstă. Tocmai de aceea, acest proiect vine să ofere un cadru generos de realizare a obiectivelor propuse.
Proiectul se va derula în perioada 9 mai - 30 iunie 2011; coordonator de proiect – director, prof. Bara Georgeta, membrii echipei: Gabor Maria, Mihuț Ioana și Biro Sara; colaborator: prof. Moțica Elisabeta.
Graficul de acțiuni
În fiecare săptămână, din perioada de derulare a proiectului, în zilele de miercuri și vineri, se vor desfășura activități sportive, acțiuni propuse în proiect, în vederea dobândirii unor abilități și de a-i determina pe copiii preșcolari să îndrăgească sportul, mișcarea fizică și să-și aleagă cea mai potrivită formă de mișcare fizică sau cel mai potrivit sport pentru a-l practica de-a lungul vieții; conceperea și desfășurarea unui program de înviorare  - zilnic la toate grupele; învățarea unor jocuri de mișcare -  jocuri desfășurate în curtea grădiniței - pentru grupele mici - pe tot parcursul derulării proiectului; desfășurarea unui program de exerciții pentru prevenirea și corectarea unor deficiențe fizice minore în colaborare cu specialiști - la grupele mari și pregătitoare; învățarea unui sport de echipă - baschet - gr. mijlocii, mari și pregătitoare - cu colaborarea unor profesori de sport; desfășurarea unor jocuri și întreceri sportive în aer liber; prezentarea bazelor sportive din municipiul Oradea, în vederea stimulării interesului copiilor pentru a practica cu regularitate un sport încă de la vârsta preșcolară (înot, baschet, dans sportiv, tenis, fotbal, aerobic, balet etc) și încheierea de parteneriate educaționale. (Georgeta Bara)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:15 Ora de vară a Europei de Est