Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Câștigătorii Concursului de desene „Natura, prietena mea”

Concursul național „Să ocrotim natura”

Câștigătorii Concursului de desene „Natura, prietena mea”

La Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, a avut loc, joi, 12 mai 2011, în Centrul de documentare și informare al școlii, activitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare ale Concursului de desene „Natura, prietena mea”, din cadrul Concursului național „Să ocrotim natura”.

Au fost premiate 46 de lucrări dintre cele peste 220 trimise de elevi din toată țara, organizatorii fiind realmente încântați de numărul, dar, mai ales de calitatea lucrărilor elevilor participanți la concurs. Printre câștigători se numără atât elevi din județul Bihor (din Aleșd, Belfir, Bratca, Budureasa, Gepiu, Gurbediu, Nojorid, Oradea, Rîpa, Rieni, Salonta și Vașcău), cât și din București și din județele: Argeș, Bacău, Brașov, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Mureș, Timiș și Tulcea. Printre invitații la festivitate s-au numărat primarul comunei Tinca - dl inginer Teodor Coste, directorul tehnic al Direcției Silvice Bihor - dl inginer Teodor Suciu și dl inginer Madear Moisa Tudorel - șeful Ocolului Silvic Tinca. Fiecare invitat a adresat cuvinte de apreciere la adresa elevilor participanți și a profesorilor coordonatori, îndemnându-i pe aceștia să continue ceea ce au început, pentru a sensibiliza opinia publică, cetățenii țării, să aprecieze și să ocrotească frumusețile și bogățiile date de natură. Doamna director a liceului, prof. Viorica Madear - coordonatoarea proiectului, alături de dra prof. Daniela Frese, au descris pe scurt activitățile proiectului, după care s-au înmânat diplome elevilor din școală prezenți la activitate.
Câștigătorii… pe clase!
Câștigătorii Concursului național de desene cu tema „Natura, prietena mea” sunt următorii:
La clasa I - premiul I : Vereș Claudia din localitatea Bratca, premiul II - Luncan Laviniu din Nojorid, premiul III - Velici Rebeca din Timișoara, iar mențiuni: Moldovan Cristian din Tinca și Dumitrana Delia din Pitești, județul Argeș.
La clasa a II-a - premiul I - Budura Bogdan din Oradea, premiul II -  Ciubota Bogdan din Rieni, premiul III - Novac Claudia din Bratca, mențiuni: Mușet Alexandra din Vașcău și Bodiu Cătălina din localitatea Buciumeni, județul Dâmbovița.
La clasa a III-a – premiul I a fost obținut de eleva Pîslaru Ana-Maria din București, premiul II - Demian Alexandra din Rîpa, jud Bihor, premiul III - Socoșan Maria din Belfir, iar mențiuni Sarca Izabela din Nojorid și Sălăjan Denisa din Tinca.
La clasa a IV-a - premiul I - Guț Sebastian din Tinca, premiul II - Ienciu Elena din Vașcău, premiul III - Balș George din Rieni, iar mențiuni: Bortiș Cătălin din Tinca și Blidar Ionuț din Rîpa.
 La clasa a V-a, lista premianților este următoarea: Maga Patricia din Nojorid – premiul I, Constantinescu-Albert Cosmina din Iași - premiul II, Muller Andreea din Tinca - premiul III, iar mențiuni - Purtan Antoniu Isac din Tinca și Bercea Alexandru din Aleșd.
 La clasa a VI-a, premiul I a fost câștigat de eleva Ciuciu Claudia din Gurbediu, premiul II - Harna Adelina din Rieni, premiul III - Micula Daiana din Rieni, mențiuni: Mladin Ioana din Gurbediu și Ilaș Mădălina din Gepiu.
La clasa a VII-a - premiul I – Dragmea Andreea din localitatea Grădinari, județul Giurgiu, premiul II – Pavel Marina din localitatea Beștere, județul Tulcea, care a primit și mențiune, participând cu două desene; premiul III – Koteleș Johanna din Tinca, mențiune - Dumitrache Codruț din localitatea Rucăr, județul Argeș.
La clasa a VIII-a - premiul I - Tamaș George din Tinca, premiul II - Hagiu Alexandra din localitatea Beștere, județul Tulcea, premiul III - Goina Oana din Budureasa, mențiuni: Vincze Cristian și Burcău Andreea din Tinca.
La liceu - premiul I eleva Gliga Anca din localitatea Gurghiu, județul Mureș, premiul II - Gavriș Manuela din Oradea, premiul III – Cociubei Lavinia din Salonta,  mențiuni: Popa Alexandra Teodora și Unchiș Alexandru din Tinca și  Iordache Mădălina din Târgu Ocna, județul Bacău. (Mădălina Madear)
Felicitări organizatorilor!
Vă felicităm pentru publicarea câștigătorilor!
De obicei, organizatorii concursurilor "se spală pe mâini" comunicând un bilanț sec, un număr total de premii, fără ca cititorii să cunoască cine sunt de fapt câștigătorii...
Iată un exemplu (de nota 10) de cum se finalizează un concurs, făcând cunoscute numele câștigătorilor (inclusiv localitatea)! - Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Câștigătorii Concursului de desene „Natura, prietena mea”.

Trimite email
sâmbătă, 21 decembrie 2024, 18:39:53 Ora standard a Europei de Est