Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Matinal orădean cu Monica și Bogdan

Europa FM – un radio de milioane de români

Matinal orădean cu Monica și Bogdan

Monica și Bogdan, de la Europa FM, au dat astăzi (13 mai 2011) deșteptarea, din Oradea, pentru milioanele de români din toată țara.

Fanii orădeni au venit să-și bea cafeaua de dimineață pe Vasile Alecsandri nr. 10, într-un local de nota 10, ospitalier și cochet, alături de Monica și Bogdan, care au făcut show și în municipiul de pe Crișul Repede.
Credem că cele 133 de poze vorbesc cât se poate de sugestiv despre atmosfera, protagoniștii și participanții la marea sărbătoare Europa FM de vineri dimineața de la Fashion Lounge. Plin de vervă și neprevăzut, cu o ironie fină bine chibzuită, Bogdan Miu punctează mereu..., Monica, de o sinceritate fără seamăn în peisajul Media, echilibrează situația și își atrage simpatiile oamenii de bine ai acestei nații lovite crunt de criza financiară și morală din care nu mai vedem ieșire și nici luminița de la capătul Pasajului Vulturul Negru. Cu nonșalanța care îl caracterizează, Bogdan iese din „studio” și intervievează trecătorii pe Vasile Alecsandri. Profitând de ieșirea lui, Monica furnizează primele autografe. Sorin Dragomir (producătorului matinalului) pregătește spoturile, își consultă laptopul, ține legătura cu studioul din Capitală și pregătește terenul pentru concursul celor 300 de vacanțe. Concurenții aleg, în direct, prin telefon, nr. 3 și 7, ajungând astfel să se cadorisească, în mod nesperat, cu excursii în Marmaris și Sibiu. Orădenii se înscriu la concursul de interpretare live, la microfon, iar primul care intră în direct este Edi, care îl „traduce” magistral pe Florin Piersic, iar în a doua repriză, pe Emeric Ienei, de față cu acesta. A trebuit să vină Europa FM ca să-l descoperim pe Florin Piersic al nostru! De dragul Monicăi și al lui Bogdan, Teodora și-a abandonat cursurile „universitare” (ea învață la Grădinița nr. 30, în grupa mare, la dna educatoare Luncan), s-a înscris la interpretare, și a fost declarată câștigătoare la categoria sa de vârstă.
Andreea – imaginea blondă, Ana – imaginea brunetă
Andreea Florescu (brand manager) a reprezentat imaginea blondă a Europei...; zâmbitoare, amabilă și cuceritoare, Andreea primea publicul și îl poftea să se așeze la o cafea, pedala între membrii de la tehnic (Ana Treabă – executive promotion, Mihai Tătaru – event executive și Cristi Dănălache – tehnic manager), Monica și Bogdan. Cum se putea ca Monica să nu cânte tocmai la Oradea, după încântarea pe care i-a produs-o parcul cu nuci (fostul Parc Muncitoresc), din apropierea hotelului unde au fost cazați. Invitatul de mare calibru al matinalilor a fost Emeric Ienei, un nume cunoscut, o personalitate de marcă a fotbalului românesc de ieri, pe care Bogdan l-a provocat în chip special, dorind să afle multe dintre „secretele” fotbalului din regimul comunist, precum și atitudinea președintelui de atunci al țării, tovarășul Nicolae Ceaușescu...
Fanii orădeni, de toate vârstele și ocupațiile, s-au prezentat la întâlnire cu flori și nu numai, au cerut autografe și s-au pozat cu Monica și Bogdan, dar și cu celelalte frumuseți ale Europei FM.
Ambasadorii Europa FM se vor afla vinerea viitoare la Galați, iar turneul lor va urma traseul: Cluj-Napoca, Iași, Sibiu...
Concluzionând, vom spune că plăcuta zăbavă pe care ne-a furnizat-o Europa FM, vineri, ne-a îmbogățit, ne-a oferit o cură de bună dispoziție și un prilej de a ne încărca bateriile cu energie pozitivă! (Moise-Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (133 de poze), accesați Galeria foto: Matinal orădean cu Monica și Bogdan.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 12:59:28 Ora standard a Europei de Est