Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Cu focul nu-i de glumit!”

La C.N. „Iosif Vulcan”, Oradea

„Cu focul nu-i de glumit!”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor este un vechi prieten al elevilor de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea.

Cu foștii elevi ai doamnei înv. prof. Maria Duma, colaborarea s-a materializat nu numai prin minunate activități de prevenire a situațiilor de urgență, dar și prin realizarea unui afiș, ghid metodologic pentru evacuarea unei săli de clasă în situații speciale. Nici actualii boboci ai clasei I B nu puteau rămâne nepregătiți pentru a acționa corect în prevenirea incendiilor…
Împreună cu elevii clasei a II-a A (înv. Maria Dronca), au participat miercuri, 13 aprilie 2011, la o activitate interesantă, susținută de plt. adj. ing. Marin Curtui intitulată „Pădurea, aurul verde”. După ce au fost prezentate „situațiile de urgență” și „modalitățile de prevenire”, elevii s-au jucat alegând obiectele necesare într-o situație de urgență, ajutând pompierii să găsească drumul corect spre un incendiu și au ajutat echipa de intervenție să găsească modalitățile de salvare a populației afectate de inundații, rezolvând jocuri tip labirint.
După prezentarea materialului în power point „Pădurea, aurul verde” care i-a captivat, am văzut reacțiile lor de dezaprobare... 
În concluzie, „cu focul nu-i de glumit!” – vorba dlui plt. adj. ing. Marin Curtui, care a fost răsplătit cu aplauze. Fiind impresionat de comportarea (reacția) lor, invitatul a promis că va reveni și cu alte activități interesante. (M. D.)

Trimite email
marți, 28 ianuarie 2025, 04:31:51 Ora standard a Europei de Est