Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Expoziția „Familia mea fericită”

Uniunea Femeilor invită unitățile de învățământ școlar și preșcolar la

Expoziția „Familia mea fericită”

Uniunea Femeilor Bihor Oradea derulează diverse proiecte în colaborare cu unitățile de învățământ școlar și preșcolar.
În planul de activitate al anului 2011, proiectul „Căsătoria nu-i un măr pe care să-l muști și apoi să-l arunci” prevede organizarea activităților dedicate „Zilei Mondiale a Familiei”; cu această ocazie, în perioada 15 mai - 30 mai 2011 se vor desfășura o serie de manifestări pentru a evidenția importanța și valoarea incontestabilă a familiei și a membrilor săi.

Unitățile de învățământ școlar și preșcolar sunt invitate să participe la o expoziție de dedicații, desene, felicitări sau obiecte confecționate pentru a fi dăruite părinților.
Expoziția este denumită generic „Familia mea fericită”.
 Exponatele vor fi confecționate și personalizate de către elevii și copiii din cadrul unităților de învățământ școlar și preșcolar și vor fi expuse în perioada 18 - 26 mai 2011, la Filarmonica de Stat  Oradea, pe holul și coridoarele etajului I (în fața sălii de concerte).
Pentru realizarea expoziției vă solicităm să respectați  următoarele indicații:
*Exponatele vor fi montate pe panourile unității de învățământ de către persoana desemnată în acest scop, din cadrul unității de învățământ (pe carton, polistiren expandat)
*Panoul cu exponate va fi personalizat de către unitățile de învățământ: Antetul unității de învățământ, precum și colectivul de cadre didactice care a participat la expoziție, va fi montat în colțul din stânga sus al panoului pe o coală A 4. Panourile vor fi fixate pe stative
*Obiectele tradiționale se vor fixa pe panouri, se vor acoperi cu o folie din plastic (pentru a nu fi atinse) și astfel se vor expune pe o masă
*Unitățile de învățământ vor asigura transportul la locația expoziției, aranjarea panourilor pentru vernisaj, dezafectarea expoziției, preluarea panourilor și transportul lor la unitățile de învățământ.
Panourile cu exponate vor fi aduse miercuri, 18 mai 2011, la ora 12,00, la sediul Filarmonicii de Stat Oradea, în holul de la intrarea principală.
Deschiderea oficială al expoziției va avea loc în 18 mai, la ora 14,30, la care vă invităm să participați pentru a va prezenta exponatele și a oferi informații presei.
Persoanele delegate din partea Uniunii Femeilor vor amenaja expoziția în colaborare cu reprezentanții unităților de învățământ.
Se vor acorda diplome de participare, atât unităților de învățământ, cât și cadrelor didactice implicate în realizarea exponatelor. Diplomele vor fi înmânate într-un cadru festiv, în data de 19 mai, la ora 17,00, în amfiteatrul Bibliotecii Județeane „Gheorghe Șincai” din Oradea. (ing. Miorița Săteanu)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:02:44 Ora de vară a Europei de Est