Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul internațional „Mereu împreună”

Vineri, de la Micherechi la „Ghibu”

Proiectul internațional „Mereu împreună”

Între Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea și Școala din Micherechi (Ungaria) de derulează, de ani buni, cu succes, proiecte internaționale cu autofinanțare, de parteneriat educațional extracurricular.

Vineri (29 aprilie 2011), i-am găsit din nou împreună. Partenerii din Micherechi au venit în vizită la partenerii lor de proiect de la Lic. T. „Onisifor Ghibu”. În cadrul proiectului „Mereu împreună”, ei îi mai au ca parteneri și pe cei de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”. Potrivit calendarului activităților, în martie, reuniunea s-a ținut la Micherechi (meci de fotbal, donare de cărți, spectacol de majorete și dans modern); acum, la final de aprilie, partenerii s-au reunit la Oradea, la „Ghibu”; în luna mai, pe 9 mai, se vor reîntâlni la „Lucian Blaga”, în și de „Zilele școlii”, precum și la Băile 1 Mai. În luna iunie, este programată o excursie la Boga.
„Scopul proiectului nostru este crearea unei alternative de petrecere a timpului liber al elevilor, altfel decât le oferă televizorul, internetul și mediul apropiat...”, ne-a declarat prof. Rodica Marian.
Oaspeții din Ungaria (elevii din clasele a IV-a și a VII-a), însoțiți de prof. Ruja Zoltan, Ruja Eva, Anna Ardelean, Maria Pușcar, Anna Bogyo și Eva Petruszan, au fost primiți cu mult drag de elevii claselor a II-a A și B (îndrumați de înv. Aurelia Vesa și Ana Goidaci), a IV-a F (înv. Iosif Româneac), de directorii adjuncți – prof. Ioan Pirtea și Dana Marinău, precum și de prof. Rodica Marian (interlocutorul nostru).
Spectacol de lumină și culoare
Reuniți în cocheta sală festivă a liceului, gazdele le-au prezentat câteva momente artistice de top: Ioana Borodan (mica vedetă a clasei a II-a A) a interpretat în două reprize, cântece cu care a avut succes la preselecția pentru „Mamaia copiilor”; elevii dnei prof. de religie Rodica Marian ne-au impresionat cu sceneta „Virtuțile creștine”, iar artiștii dnei Aurelia Vesa ne-au sensibilizat cu un montaj-dedicație „Din suflet pentru suflet”; dănțăușii profesioniști ai dlui înv. Iosif Româneac au fost ceea ce se cheamă cireașa de pe tort. Ei și-au demonstrat încă o dată clasa. Dansatorii Alexandru Bot - Iulia Fetea ne-au reținut atenția cu un număr de dans sportiv.
„Am optat pentru acest tip de proiect din dorința de a oferi elevilor o alternativă pentru petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, util, dedicându-se unor activități sportive, culturale și artistice. Oamenii au nevoie unii de alții, fiind creați dintru început pentru comunicare. Fiecare raport interpersonal ne îmbogățește, ne oferă informații pentru interacțiuni viitoare, ne dezvoltă competența cunoașterii. După programul artistic, ne vom retrage în sala de sport pentru meciul de fotbal retur (revanșă)”, ne-a spus prof. Rodica Marian. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul internațional „Mereu împreună”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:01 Ora de vară a Europei de Est