Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Masa tradițională de Paște… la Oșorhei

În întâmpinarea sărbătorilor pascale

Masa tradițională de Paște… la Oșorhei

Primăvara este un prilej de bucurie și de reînviere a întregii naturi și făpturi omenești și nu întâmplător Învierea lui Iisus Hristos este sărbătorită în acest anotimp minunat.

Înainte de intrarea în vacanță, cadrele didactice și elevii Școlii cu clasele I-VIII din Oșorhei au reușit să se bucure de sărbătoarea pascală, întâmpinând-o cu o activitate tradițională.
 În deschiderea activității, doamna director, prof. Indrie Adriana, și dna director adjunct Franciac Ana au luat cuvântul, prezentând programul și făcând unele precizări...
Elevele Mercea Camelia și Lazăr Romina, din clasa a V-a A, au evidențiat semnificația sărbătoririi Paștelui și au adus câteva explicații despre mielul pascal, ouăle încondeiate și lumina din noaptea de Înviere. Au urmat cântece și poezii care au vorbit despre Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.
Elevii au fost coordonați de inst. Indig Daniela, prof. Fekete Nausica, Þoca Amalia, Tișe Claudia, Scriminți Lavinia, Pop Laura, Damaschin Mirela, Nica Octavia, Cadar Lucia și Papp Virag, de la pictarea ouălor încondeiate și organizarea mesei tradiționale, la programul artistic... Florile și ramurile verzi au împodobit mesele pascale, ca simbol al primăverii. Cu sufletele pline de bucurie am realizat totul în timp de o săptămână.
Vineri,15 aprilie 2011, am avut bucuria de a admira ouă frumos încondeiate cu formule matematice și chimice, dar și cu simboluri religioase. Dragostea și atașamentul cu care au lucrat elevii sunt dovada creațiilor în versuri, a compunerilor și a colajului de Paște cu iepurași, ouă roșii și Crucea de pe muntele Golgota care ne-a amintit de răstignirea lui Iisus.
Desenele frumoase ale copiilor au fost cele care ne-au decorat holul școlii. Nu în ultimul rând am admirat mesele pregătite cu gust și străduința tuturor pentru a fi cât mai bogate. Fiecare le-a gătit cu cele mai grozave ornamente, obiecte specific-pascale, iepurași, ouă frumos pictate și încondeiate, flori și lumânări aprinse.
În finalul activității, am vizionat un filmuleț cu tradiții de Paște din Bihor. (Amalia Þoca)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:51 Ora de vară a Europei de Est