Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activități școlare și extrașcolare dedicate sărbătorii Paștelui

La Școala „Avram Iancu” din Oradea

Activități școlare și extrașcolare dedicate sărbătorii Paștelui

Pentru că au mai crescut, elevii clasei a II-a C, dinamici, creativi și implicați în ceea ce li se propune, au demarat o paletă variată de activități școlare și extrașcolare legate de Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos.

Au început, așa cum se cuvine cu o vizită la Biserica Sf. Nicolae, din cartier (coordonați de dna prof. de religie Agoșton Simona), unde pr. Măluțan Gheorghe și pr. Măluțan Cernea Florin au purtat un dialog deschis despre importanța postului, despre taina spovedaniei și împărtășaniei pe înțelesul micilor creștini.
În timpul orelor de curs, precum și la programul prelungit: au pictat imagini reprezentative pentru marele praznic, au confecționat felicitări pentru cei dragi, au realizat colaje cu aceeași temă, au amenajat sala de clasă cu obiecte de decor făcute tot de ei, au învățat troparul Învierii lui Hristos, au vizionat filmul „Patimile lui Hristos”, au transcris caligrafic după care au memorat poezia Elenei Farago „În ziua de Paște”.
 În ultima zi de școală, înaintea vacanței de primăvară, au participat la un șir de concursuri organizate sub amprenta aceleași sărbători: rezolvarea unor exerciții și probleme de matematică dintr-un coș special cu ouă de plastic, căutarea prin iarba din grădina școlii a ouălor de ciocolată ascunse, rostogolirea ouălor fierte cu un băț, alergarea pe un traseu dat și ștafeta cu un ou într-o lingură.
Toate activitățile desfășurate au fost încununate de participarea în cadrul școlii noastre (coordonator prof. Cozma Aurica) la expoziția cu vânzare a unor obiecte de Paște, organizată în cadrul proiectului umanitar cu finanțare „Dăruind vei dobândi”.
Au plecat în vacanță, așteptând sărbătoarea creștină, despre care acum știu mult mai multe, cu un gând bun pentru toți creștinii.
Fie ca Lumina Sfântă a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos să vă călăuzească pașii și să vă aducă sănătate și bucurie! (Monica Toader)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:22 Ora de vară a Europei de Est