Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

37 de premii, premii speciale și mențiuni

Festivitatea de încheiere a Olimpiadei naționale de religie – Alianța Evanghelică

37 de premii, premii speciale și mențiuni

Festivitatea de premiere a câștigătorilor Olimpiadei naționale de religie – Alianța Evanghelică - a avut loc miercuri (20 aprilie 2011) la Biserica Penticostală „Speranța”, cu participarea inspectorului școlar general al I.S.J. Bihor, prof. Dorel Luca. La această primă ediție a olimpiadei s-au acordat 18 premii I, II și III, 14 mențiuni, precum și cinci premii speciale, din partea Liceului Teologic Penticostal „Betel”, Liceului Teologic Baptist „Emanuel”, Bisericii Penticostale „Speranța”, Postului de Radio „Vocea Evangheliei” și a unei librării.

În deschiderea evenimentului, pastorul Ioan Moldovan – președintele Alianței Evanghelice din România (pastor al Bisericii Penticostale „Speranța”) a salutat prezența inspectorului școlar general, profesor Dorel Luca și l-a invitat să facă cunoscute numele câștigătorilor celei dintâi olimpiade evanghelice.
A fost rostită o rugăciune, după care inspectorul școlar general a felicitat olimpicii, declarându-i pe toți câștigători: „Voi sunteți cei mai buni dintre cei care au cutezat. Toți sunteți câștigători fie și numai pentru faptul că ați participat la olimpiada națională. Vă felicit pentru rezultatele obținute, pentru notele de 10!”
Generalul a dat citire listei premianților (18 premii I, II și III și 14 mențiuni), iar președintele Comisiei centrale, conf. univ. dr. John Tipei (rectorul Institutului Teologic Penticostal București), a înmânat premiile, apreciind câștigul pe care l-a avut fiecare participând la etapa națională. „Este un câștig, un merit faptul că ați participat la etapa națională, pentru că noi nu pentru diplome învățăm, noi învățăm ca să-l cunoaștem pe Mântuitorul nostru. Ceea ce este important este ceea ce a făcut El pentru noi. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!”
La rândul său, vicepreședintele Comisiei centrale, pr. prof. Florin Negruțiu (inspector școlar de specialitate al Inspectoratului Școlar Județean Bihor), a felicitat câștigătorii și participanții la olimpiadă: „Sunt bucuros să vă felicit pentru rezultatele obținute. A fost o plăcere să vă lecturăm lucrările care vă fac cinste!”  
După înmânarea celor cinci premii speciale (de către directorul Liceului Teologic Penticostal „Betel” – profesor Onesim Cozma, directorul adjunct al Liceului Teologic Baptist „Emanuel” - prof. Iosif Curta, dl Cătălin Ardelean – redactor al Postului de Radio „Vocea Evangheliei” și pastorul Ioan Moldovan – gazda evenimentului), organizatorii olimpiadei au felicitat profesorii îndrumători, înmânându-le câte o diplomă de participare. La fel au fost răsplătite cu diplome eforturile depuse și competența membrilor Comisiei centrale și buna organizare a olimpiadei.
Așadar, s-a lăsat cortina peste cea dintâi Olimpiadă națională de religie – Alianța Evanghelică – desfășurată la Oradea, la care au participat 51 de concurenți, reprezentând județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Iași, Ilfov - București, Sibiu, Suceava, Timiș și Vaslui. Felicitări organizatorilor și gazdelor pentru reușita tuturor manifestărilor desfășurate în cele trei zile de olimpiadă, felicitări câștigătorilor și participanților, deopotrivă profesorilor îndrumători! (Moise-Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 37 de premii, premii speciale și mențiuni.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:00 Ora de vară a Europei de Est