Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tradiții de Paști la „Andrei Șaguna”

Cu directorul în frunte, la încondeiat ouă

Tradiții de Paști la „Andrei Șaguna”

Cu fiecare acțiune, directorul Colegiului Tehnic „Andrei Șaguna” din Oradea își sporește capitalul de imagine...

După câștigul important (de imagine) realizat săptămâna trecută cu programul de cooperare transfrontalieră, miercuri (13 aprilie 2011), doamna director Antiana Man s-a aflat din nou în centrul atenției, în calitate de profesor îndrumător la încondeiat ouă roșii, avându-i alături, ca „ucenici”, pe organizatorii manifestării „Tradiții de Paști”, pe Simona Bot – profesor de religie, Olivia David – consilierul educativ, Silvia Malița - bibliotecar și eleva Denisa Bragye.
La actuala ediție, proiectul „shogunilor” orădeni a adunat tot mai mulți curioși și admiratori, dar și participanți care s-au înrolat cu multă bucurie în detașamentul consilierului educativ. Bogdan Hulbert s-a evidențiat cu al său miel de Paști (un tort special sub forma unui miel de Paște), Raluca Merluț, Bianca și David Jecan, Timea Roșca, Renata Miclăuș și Alexandra Mihoc au pregătit ornamente de Paști din origami; Teodora Lucaciu și Anamaria Marinău s-au prezentat la expoziția de Paști cu icoane pe sticlă; Aurelia Oros a meșteșugit, cu multă migală, brățări. Chiar și în timpul vernisajului, Aurelia, Teodora, Denisa, Renata și Beatrice (Silaghi) continuau să lucreze sub lumina reflectoarelor. Pentru expoziția cu pricina, elevii din a X-a D, îndrumați de profesorul – diriginte Elisabeta Sabău, s-au întrecut în a găti mâncăruri tradiționale de Paște. În mijlocul sălii, un ou uriaș domina totul, suveran (ca un rege), polarizând toate privirile. Opera (în dimensiuni de 1,60 m și 80 cm) este o realizare comună a catedrelor de estetică, mecanică și textile. Elevii din a X-a A, îndrumați de prof. ing. Gretta Postole și maistrul instructor Aurel Oaie au realizat structura de fier a oului; elevii coordonați de prof. Simona Lăcătușu și maistrul instructor Ana Căcaină l-au îmbrăcat cu țesătură sintetică încrețită prin călcare, iar elevii îndrumați de prof. Biro Ildiko și maiștrii instructori Crișan Csilla și Luminița Abrudan l-au ornat cu origami, imagini desenate și pictate, cu ouă din plastic pictate și cu trandafiri executați din organza. Materialele necesare confecționării oului și a altor articole au fost achiziționate din banii adunați de elevii claselor de alimentație publică și turism (clasele a IX-a D, a X-a C, a XII-a F și a XIII-a D, îndrumate de prof. Irina Tomele și maiștrii instructori Virginia Ciurez și Voichița Popa). Elevii din cele patru clase și-au valorificat în pauze produsele de patiserie realizate de ei. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tradiții de Paști la „Andrei Șaguna”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:29 Ora de vară a Europei de Est