Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Orașul Marghita, la a 40-a aniversare

Vineri, sâmbătă și duminică (28-30 septembrie)

Orașul Marghita, la a 40-a aniversare

Vineri, sâmbătă și duminică, 28-30 septembrie, municipiul Marghita va îmbrăca straie de sărbătoare, aniversând 40 de ani de la înscrierea localității pe coordonate urbane.

Mesajul primarului Pocsaly Zoltan
Acum când orașul nostru împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani, am pregătit această sărbătoare gândindu-ne la noi manifestări care să satisfacă gusturile marghitanilor de toate vârstele.
Îmi doresc să vă văd destinși și zâmbitori, și măcar în aceste momente să uitați de problemele dumneavoastră de zi cu zi. Întotdeauna există ziua de mâine și viața ne dă de fiecare dată altă oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar această zi aniversară ne rămâne pentru totdeauna.
Vrem ca această sărbătoare să transmită un mesaj, vouă, tuturor celor care ați avut încredere în noi și ne-ați susținut de la început.
De aceea, vă invităm să ne fiți alături pe parcursul zilelor de 28-30 septembrie 2007.
primar,
Pocsaly Zoltan
Programul manifestărilor
Vineri, 28 septembrie:
Ora10.00 – concurs de tenis de câmp (pe stadion); 16.00 – vernisaje de expoziții (la Grădinița nr.1); ora 17.00 – concert Arpi Boy (în centrul orașului) și sesiune de comunicări științifice (la sala de conferințe a primăriei); ora 17.30 – concert Fazekas Zoltan (în centru); 18.00 – concert Tamagotchi; 18.00 – vernisajul expoziției de artă fotografică (la Casa de cultură); ora 18.30 – concert Dangers; 19.00 – concert Mirage; 19.00 – Festival internațional de muzică corală (la Casa de cultură); 20.00 -  concert Dancs Annamari (pe scena din centrul orașului); 21.00 – The Art Gallery – concert Pink Floyd covers
Sâmbătă, 29 septembrie:
Ora 10.00 – demonstrație de judo (la Clubul copiilor), concurs de șah (la Casa de cultură) și concurs de tenis de câmp (la stadion); 13.00 – vernisajul expoziției artiștilor plastici din Marghita (la Casa de cultură); 13.30 – dansuri tradiționale ale etniei rome (pe scena din centrul orașului); 14.00 – defilarea majoretelor din Kiskoros (Ungaria), simpozion (la sala de conferințe a primăriei) și Workshop (curs de perfecționare break dance – la sala de sport a școlii gimnaziale); 14.30 – dansuri populare (pe scena din centrul orașului); 15.00 – vernisajul expoziției de pictură (la Biserica romano-catolică Arpadhazi Szent Margit); 16.00 – concertul Cvartetului Varadinum (la Biserica romano-catolică A.S.M) și inaugurarea sălii pentru grupele speciale (la Grădinița nr.4); 16.30 – formații artistice și dansuri moderne; 17.00 – conferință, și inaugurarea sălii de conferințe a primăriei, concurs național de break dance (la sala de sport a școlii gimnaziale); 18.30 – DESCHIDEREA FESTIVĂ (pe scena din centrul orașului); 19.00 – concert Alexandra Ungureanu & Crush; 19.40 – concert Anita; 20.00 – concert Bene Regaz; 21.00 – concert Compact; 22.00 – concert Apostol (din Budapesta); 23.30 - foc de artificii, și discotecă.
Duminică, 30 septembrie:
Ora 10.00 – defilarea majoretelor și a fanfarei din Kiskoros (pe Calea Republicii), festival-concurs „Varietăți bihorene” (la Casa de cultură), concurs de șah (la Casa de cultură) și concurs de tenis de câmp (pe stadion); 12.00 – fotbal pentru copii (pe stadion), concurs de biciclete și role, pentru copii (pe Str. Horea); 13.00 – concurs de karturi (pe Str. Horea); 14.00 – concursuri de îndemânare auto și demonstrații motociclism (Str. Horea); 14.30 – defilarea majoretelor și a fanfarei din Kiskoros (pe Str. Horea); 15.00 – folclor maghiar și săsesc (pe scena din centrul orașului), demonstrație de karate (pe Str. Horea); 16.00 – folclor românesc (în centrul orașului), prezentare de carte (la Biserica reformată) și concursul „Cel mai puternic om” (pe Str. Horea); 17.00 – teatru (la Biserica reformată); 18.20 – muzică ușoară cu Teodora Broinaș; 18.30 – Tini Dance; 19.10 – muzică pop, cu Dreamers, muzică etno, cu Diana; 20.00 – concert Desperado (din Ungaria); 21.00 – concert Voltaj; ora 23.00 – Discotecă (în centrul orașului).  (Ovi D.)    

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:49:11 Ora de vară a Europei de Est