Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”

În perioada 28-30 septembrie la C.N. “M. Eminescu” Oradea

Seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”

În perioada 28-30 septembrie, la sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Oradea se va desfășura seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”, organizat de Inspectoratul Școlar, în parteneriat cu Fundația Life Tineret.

De ce un seminar pe tema educației în Oradea?
Seminarul reprezintă un eveniment extraordinar în care:
se discută despre problemele cu care se confruntă sistemul de educație din comunitatea noastră, se analizează relațiile dintre sistemul de educație preuniversitar și universitar, se identifică modalitățile prin care educația nonformală este complementară cu sistemul de educație formală, se conturează o viziune asupra educației, se inițiază acțiuni pentru ca această viziune să devină realitate, se inițiază un grup de lucru pe probleme de educație care să fie compus din persoane reprezentând diferite instituții și să funcționeze pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Bihor, monitorizând și promovând inițiativele în domeniul educației de la nivelul județului, respectiv identifică probleme și oportunități în aplicarea pe plan local a legilor privind educația.
Acest seminar este o explorare a modului complex în care putem să contribuim la crearea în comunitatea noastră a unui sistem de educație eficient și adaptat la nevoile comunității și ale societății în continuă schimbare.
Cui se adresează?
Dacă lucrați într-o unitate de învățământ preuniversitar sau universitar, într-o instituție publică sau într-o  organizație non-guvernamentală, dacă sunteți parlamentar sau elev,  student sau cadru didactic, părinte sau inspector școlar, profesor universitar sau consilier local, jurnalist sau reprezentant al Federației Patronilor din Bihor, veți fi interesat în această oportunitate de a întâlni și lucra împreună cu oameni din comunitatea noastră interesați în îmbunătățirea sistemului de educație.
Procesul de lucru
Procesul este bazat pe ateliere propuse de către participanții la FORUM, fapt ce permite să ne adresăm nevoilor concrete ale participanților.
Facilitatori experimentați ai Fundației Life vor ajuta ca procesul de lucru din timpul seminarului să fie unul care permite participarea activă și inițiativele din partea tuturor participanților, includerea tuturor perspectivelor asupra învățământului și utilizarea la maximum a pasiunii și energiei celor prezenți. Procesul este unul orientat către analiza concretă a problemelor cu care se confruntă sistemul de educație și către dezvoltarea prin parteneriate de proiecte concrete locale și regionale.
Agenda seminarului:
Vineri, 28 septembrie:
*inregistrarea participanților și prânzul (13.00 – 14.30) 
*deschiderea (14.30 – 15.30)
*ateliere (15.30 – 18.30)
*închiderea (18.30 – 19.00)
Sâmbătă, 29 septembrie
*ateliere de lucru (9.00 – 17.30)
Duminică, 30 septembrie
*ateliere - plan de acțiune (10.00 – 12.00)
*creare Grup de lucru pe educație și evaluare (12.00 – 13.00)
*închiderea seminarului (  13.00 – 13.30)
Condiții de participare:
Persoanele interesate din cadrul instituției (maximum 3)  trebuie să se înscrie pentru a participa la seminar prin trimiterea formularului de aplicație pe e-mail la office@life.org.ro sau prin fax la 0259-427973. Nu există taxă de participare.
Organizatorii acoperă costurile de masă și pauze de cafea.
Locul de desfășurare:
Sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu”, Oradea (Str. Roman Ciorogariu nr.18).
În cazul în care aveți întrebări legate de seminar, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail office@life.org.ro.
prof. Liliana Antonescu, inspector școlar general
prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:39 Ora de vară a Europei de Est