Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sfântul Valentin, sărbatorit în limba lui Shakespeare

La Batăr,

Sfântul Valentin, sărbatorit în limba lui Shakespeare

Luni, 14 februarie 2011, Școala cu clasele I-VIII din Batăr a marcat sărbătoarea Sfântului Valentin prin programul de activități la care au participat elevii claselor a VI-a și a VIII-a din Batăr, îndrumați de prof. Dorina Albert și cei din clasa a VIII-a de la Școala cu clasele I-VIII din Talpoș, îndrumați de prof. Adrian Þărău.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui parteneriat inițiat între cele două unități de învățământ avizat și aprobat de doamna director Ana Þent de la Școala din Talpoș și domnul director Flavius Todoran de la Școala din Batăr.
În cadrul acestui parteneriat s-a urmărit atât latura educativă și interrelaționarea, cât și folosirea limbii engleze în afara orelor de curs propriu-zise.
O prima activitate a programului dedicat Sfântului Valentin a fost prezentarea, în limba engleză, a semnificației acestei zile de către elevii Bianca Rus, Cristina Trif și Lukacs Tibor, fiind menționate două dintre cele mai cunoscute povești despre originea Sfântului Valelntin, care apare ca fiind un preot roman martirizat, fie pentru că nu s-a lepădat de credința creștină, fie pentru că nu s-a supus ordinului dat de regele roman Claudius al doilea și a continuat să îi cunune în secret pe tinerii îndrăgostiți.
Elevii celor două școli au schimbat între ei felicitări, urmând tradiția veche de două milenii, conform căreia tinerii își trăgeau la sorți „perechea”, unii dintre ei reușind chiar să se căsătorească.
Elevii Iulia Palaghiu, Amalia  Todinca, Romeo Haneș și Daniel Haș au pregătit, sub îndrumarea prof. Dorina Albert, o mică piesă de teatru, în limba engleză, intitulată „The Prince Frog”, care a fost urmărită cu mare interes atât de profesori, cât și de elevi. Am putut simți și am împărtășit emoția transmisă de micii actori publicului spectator.
Pentru că muzica ocupă un loc important în preferințele tinerilor, elevele Roxana Haș, Valentina Hateș și Simona Bicăcian au interpretat, spre încântarea celor prezenți, melodia „Who owns my heart”, din repertoriul Miley Cirus, iar colegele din clasa a VIII-a, „My heart will go on”, din repertoriul interpretei Celin Dion.
Întâlnirea s-a încheiat cu o mică petrecere, unde pe ringul de dans s-au legat noi prietenii, iar în jurul unei mese cu suc și prăjiturele, într-o atmosferă informală, socializarea a fost mult mai ușor de realizat, iar prieteniile sperăm să fie de durată. (Toma Codruța)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:56:53 Ora de vară a Europei de Est