Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marți, a apărut nr. 27 al revistei „OviDan”

Semnal

Marți, a apărut nr. 27 al revistei „OviDan”

Marți (1 martie 2011), am început să distribuim nr. 27 al revistei „OviDan”.
Ediția conține știri de la Primăria Oradea și Banca Transilvania ..., fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.

Numărul se deschide cu conferința de lansare a proiectului PractiPASS – „Protecția copilului – de la teorie la practică”. Gojdiștii orădeni și-au cinstit patronul spiritual, la 209 ani de la naștere. În cadrul serialului Legea Educației Naționale, doamna jurist dr. Ramona Bacter - consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean Bihor –ne vorbește despre învățământul primar, clasa pregătitoare și programul „Școala după școală”; Daiana Tirpe și Crina Lăzău, reprezentanții Colegiului Economic „Partenia Cosma” din Oradea au câștigat etapa județeană a competiției „Business Plan”, calificându-se pentru etapa regională Nord-Vest de la Bistrița; vineri, la sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” a avut loc Balul de Dragobete, sub îndrumarea doamnei profesor Cristina Marian; tot pe românește au iubit, vineri, de Dragobete, și economiștii clasei a X-a J, coordonați de prof. ec. Georgeta Iorga și Daniela Ghiuro; la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” s-au întrecut, joi, într-un concurs de Dragobete, opt unități de învățământ, sub bagheta dnei profesor Nicoleta Cipleu, după cum aflăm din articolul Alexandrei Bungău; în cadrul parteneriatului, elevii dnelor înv. Alina Firtean și Livia Cotro (de la Șc. cu cls. I-VIII „Alexandru Roman”) au dăruit, vineri, mărțișoare, partenerilor de proiect de la Grădinița nr. 22; la Grădinița nr. 46, grupele de la secția maghiară și grupa mijlocie de la secția germană au alungat iarna în cadrul a două momente speciale de carnaval; învățători de la „Ghibu” au participat, joi, la o activitate de comisie metodică, susținută de ed. Vincze Lenke și grupa mare, de la Grădinița nr. 28 – „Nufărul”, la care au fost invitați și părinții copiilor; preșcolarii grupei mari de la Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea au fost, marți, cei mai răsfățați preșcolari, în cabinetul AEL al Școlii cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din Oradea; la Grădinița „Luceafărul” s-a deschis, miercuri, primul bazar al grupelor  Waldorf; și la Tinca, în și de Ziua dragostei la români, Dragobetele a sărutat fetele; în cadrul rubricii sale - „Cântarea zilei”, Adrian Crăciunaș ne-a pregătit „Vecernia”; la Școala nr. 16 din Oradea, în cadrul proiectului „Natura, prietena mea”, elevii claselor I C și III D, îndrumați de înv. Mariana Hirțe și Rodica Vlad, și preșcolarii grupei mari de la Grădinița nr. 52 (coordonați de ed. Geta Duluș) au descoperit de ce este Ozonel îngrijorat; elevii de la Școala nr. 11, avându-i alături pe partenerii de proiect de la școlile din Biharia și Cauaceu, au alungat iarna și au ars răul de la rădăcină!
Cei mai mici ecologiști ai Liceului Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu”, elevii clasei I B (step by step) s-au înscris în programul național „Școli pentru un viitor verde”, au lansat S.O.S. Terra, au confecționat și au vândut mărțișoare, sub genericul „Cumpărând un mărțișor, veți planta un pomișor!” (Ovi DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:16 Ora de vară a Europei de Est