Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Daruri pentru copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi

În prag de Mărțișor

Daruri pentru copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi

Dascăli și elevi cu suflet mare de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea au pus mână de la mână și au pregătit daruri (cărți, dulciuri și jucării) pentru partenerii lor de proiect, copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi.

Distinși profesori (începând cu directorul liceul, dl prof. Buleandra Constantin, prof. Mihaela Fildan, Ramona Zembrea-Iștoc și Ciprian Fiter...) au organizat, ieri (luni, 28 februarie 2011), în pag de Mărțișor, o manifestare de suflet pentru niște copii sărmani care nu au nicio vină că Dumnezeu nu le-a dat un alt statut social și părinți cu stare..., dar le-a dat altora mai mult suflet, îndeajuns să-și întoarcă fața spre acești sărmani și să le facă bucurii și de Mărțișor, așa cum au făcut-o și de Crăciun...
Un nou gest de iubire!
Acest nou gest de iubire pentru aproapele, aflat în dificultate, vine din partea elevilor claselor a IX-a A, a V-a B și a VIII-a A, care au adunat bani și le-au pregătit cărți dulciuri și jucării.
În sala de nunți a Bisericii Baptiste „Emanuel” le-au prezentat și momente de aleasă trăire sufletească, duhovnicească, prin mesajul lor pur creștinesc cu adresare directă inimii. Adina Negrău și Georgia Bercea (din a IX-a), le-au ilustrat o povestioară cu tâlc „Mielul Orfănel și Mielul lui Dumnezeu”; de pe ecran, în power point, au primit „Scrisoarea de Dragoste a Tatălui”.
Totul a început cu o rugăciune și cu cuvântul domnului director Buleandra Constantin.
Manifestarea lor a stat sub semnul Divinului și al iubirii. Dacă binecuvântarea ne vine de la bunul și slăvitul Dumnezeu, miracolul și încântarea muzicală ne-au furnizat-o, în mod cu totul și cu totul special, membrii Asociației de clopoței „Hosana”. Cei 49 de clopoței, mânuiți cu har de 12 copii (clopotari), sub bagheta lui Sebastian Paul, au răsunat ca o orgă într-o catedrală, sensibilizând în chip neașteptat. Clopoțeii, care în decembrie 2010, s-au făcut auziți și în Palatul Parlamentului, dar și în multe alte locuri, sunt purtătorii mesajului divin pe care nu-l poți descifra decât cu sufletul.
Asociația de clopoței „Hosana” ne iubește și dorește să ne încânte pe toți, numai să o chemați să o facă. Nu percepe taxe, se mulțumește doar cu donații din care să-și procure un alt set de clopoței (care se ridică la 25.000 de dolari).
Un panou cu mărțișoare
Mesajului plin de iubire transmis de elevii claselor a IX-a și a V-a, oaspeții i-au răspuns tot cu iubire. Pentru ei au adus în dar un panou cu mărțișoare, confecționate tot cu iubire, sub îndrumarea unui colectiv minunat (psiholog Alina Meheș, ed. Adriana Gherman și Doina Russu, în frunte cu doamna director – Daniela Hodoșan).
Așadar, proiectul „Să ne cunoaștem și să ne facem prieteni” a cunoscut, ieri, o nouă etapă semnificativă, menită să ne sensibilizeze și să ne întărească în credința față de bunul Dumnezeu. (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:01:30 Ora de vară a Europei de Est