Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

95 de premii și 32 de mențiuni...

La Grădinița nr. 46, s-au înmânat diplomele și premiile...

95 de premii și 32 de mențiuni...

Participând la nenumărate concursuri, preșcolarii încep să simtă gustul „dulce” al succesului, la înmânarea diplomelor, premiilor, mențiunilor, medaliilor și cupelor...

Joi (10 februarie 2011), directorul Grădiniței nr. 46 din Oradea, doamna profesor Rodica Ștef ne-a invitat să-i cunoaștem pe câștigătorii celor șase grupe la care au fost înmânate diplomele de participare, premiile, mențiunile, medaliile și cupa.
Doamna director i-a felicitat pe toți participanții, arătându-se bucuroasă de premiile, mențiunile, medalile și cupele câștigate de reprezentanții grădiniței.
La grupa mijlocie A (ed. Florica Popa și Livia Topai), s-au obținut 12 premii I, cu câte 100 de puncte fiecare, la concursul „Smarty”: Lazăr Dragoș, Dragoș Ștefan, Costa Andreea, Butiri Andrei, Gherghel Alexandra, Secară Luca, Marian Denis, Dumitrescu Dan, Belteki Patrick, Hathazi Alexandru, Mateiu Ioan și Prodan Alexandru, iar trei copii, premiul II, cu 95 de puncte: Zembrea Denisa, Cărbunar Ecaterina și Carțiș Paula. 12 copii au participat la concursul „Bimbo-Bravo”, dintre care Gherghel Bogdan a obținut mențiune; tot Bogdan Gherghel a mai obținut premiul I la concursul „Colorăm și învățăm”, la care au participat 20 de copii din grupă.
La grupa mijlocie B (ed. Camelia Vesea și Otilia Dumitrescu), la concursul Piticot” au participat 11 copii, doi au obținut premii: Rad Alesia - premiul II (o păpușă), iar Mudure Viviana, premiul III (Ponei”- jucărie), șapte mențiuni: Teglaș Sergiu (carioca), Dume Alexandra, Mihu Miriam, Mihu Raisa, Mihuț Ianis, Ghender Luca și Dinu Greta (toți șase - mențiuni speciale), iar Flonta Georgiana și Burlea Cristian (câte o diplomă de participare); la concursul „Smarty” s-au obținut nouă premii și trei diplome de participare: Dume Alexandra, Sara Komorniyk, Dinu Greta, Flonta Georgiana, Ghender Luca, Teglaș Sergiu și Mihuț Ianis (toți șapte - premiul I); Vere Rareș - premiul II, Burlea Cristian - premiul III, iar Mihu Raisa, Mihu Miriam și Nuszer Jasmina (diplome de participare).
La grupa mare A (ed. Simona Porumb și Florica Ghelan), la concursul internațional „Winners”, s-au obținut cinci premii III, cu câte 95 de puncte fiecare: Scutelnicu Iasmina, Săutiuț Răzvan, Petrila Iasmina, Petrila Andreea și Bocioc Caius, precum și 10 mențiuni (cu 93, 92 și 91 de puncte): Onaca Iulia, Moiș Dominic, Bențe Dastian, Beiușanu Iulia; Șimon Tony, Lung Maia, Bay Alex, Andor Andreea; Dimeny Darius și Costin Luca; Petrila Iasmina a obținut premiul III la concursul național „Binbo-Bravo”, iar la „Kalokagathia”, Săutiuț Răzvan - premiul I cu cupă (pe grădiniță).
La grupa mare pregătitoare A (ed. Ana Pantea și Teodora Cicort), la concursul „Piticot”, un premiul III - Buștea Andrei și o mențiune - Crișan Flavia; la concursul „Colorăm și învățăm”, un premiu I – Buștea Andrei; la concursul „Smarty”, 15 copii au obținut premiul I: Negruț Briana, Serte Amalia, Buștea Andrei, Bara Ștefan, Tripa Aris, Avram Alex, Crișan Flavia, Ile Veronica, Creț Alexia, Ias Emilia, Bob Radu, Pop Nicolae, Popa Alexandra, Barbuș Marisa și Petrila Maria, iar la concursul „Kalokagathia”, premiul I cu cupă (pe grădiniță) – Bob Radu.
La Grupa mare pregătitoare B (ed. Adina Buzgariu și Klein Andreia), la concursul internațional pentru preșcolari și educatoare „Smarty”, 15 copii s-au clasat pe locul I (cu 100 de puncte fiecare): Nuszer Robert, Sescu Issabela, Vid Antoniu, Szabo Patricia, Vlad Claudia, Meșter Sara, Abrudan Roxana, Sorodoc Daliana, Mateș Andrada, Nistor Răzvan, Negru Epureanu Vanesa, Drăguș Cristian, Kiss Tamas Ștefan, Filip Anisia și Matei Andrei; la concursul „Desenează pentru Moș Nicolae”, organizat de editura „Casa”, Pruncuț Rebecca s-a clasat pe locul II, iar la concursul „Kalokagathia”, etapa județeană, desfășurată la Liceul „Don Orione”, Vlad Claudia și Ile David s-au situat pe primul loc.
La grupa mare, secția germană (ed. Codruța Ivan și Nicoleta Torj), 14 copii au obținut premiul I (cu 100 de puncte fiecare) la concursul „Smarty”: Hoduț Denis, Bundea Maya, Lazăr Richard, Egri Rareș, Neu Gerhard, Mihaly Richard, Dumitru Patrick, Drăgan Daria, Florea Bianca, Buda Ioana, Brazdă Patrick, Bragye Raul, Bița Lucian și Stanca Noris; șapte copii – premiul II (cu 99, 98, 97 și 94 de puncte): Balaj Nan Raul; Keller Lukas, Ursulescu Ana-Maria; Burdaș Ioana, Gosner Casian, Letai Alexandru, respectiv Suciu Alesia, iar la concursul „Kalokagathia”, Mihaly Richard – premiul I.
Totalizând, obținem: 92 de premii și 19 mențiuni.
Dacă la acestea, mai adăugăm cele trei premii (câte un premiu I, II și III) și 13 mențiuni obținute de copiii de la Grădinița nr. 18 – structura Grădiniței nr. 46 (la concursurile „Colorăm și învățăm”, „Piticot” și „Bimbo-Bravo”), vom avea bilanțul general pe grădiniță (la această oră): 95 de premii, 32 de mențiuni, trei medalii și două cupe. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 95 de premii și 32 de mențiuni...

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 08:56:49 Ora de vară a Europei de Est