Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Podul prieteniei... continuă!

Proiect – concurs internațional

Podul prieteniei... continuă!

„Omagiu pentru Eminescu” este prima activitate desfășurată în cadrul proiectului – concurs internațional „Podul prieteniei”, proiect coordonat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea.

Proiectul derulat și anul școlar trecut alături de instituții de învățământ din Turcia, Macedonia, București, Sibiu, Huedin, Rădăuți și Dej urmărește socializarea copiilor cu CES și dezvoltarea capacităților asociative care îi determină pe acești copii să fie capabili să trăiască în asociere permanentă cu ceilalți și să întrețină relații de prietenie.
Inițiatoarele continuării proiectului și în acest an sunt director prof. dr. Marușca Angela și director adjunct prof. Erdeli Elena. Alături de CSEI „Orizont” Oradea în cadrul acestui proiect participă următoarele instituții: Smithillsschool Anglia, Arany Janos Egyseges Gyogypedagogiai Modszertani Ungaria, Moletai Gymnazia Lituania, CSEI nr. 1 Oradea, CSEI Tileagd, CSEI Popești,  Școala Specială Dej, Școala Specială Huedin, Școala Specială nr. 11 „C-tin Păunescu” București, Școala „Sf. Stelian” din Rădăuți, CSEI Suceava, școlile gimnaziale „Ioan Slavici” și „Octavian Goga” din Oradea, CSEI nr. 1 din Târgu Mureș, CSEI Beclean și Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău.
Obiectivele specifice ale proiectului vizează: *realizarea de desene pe diferite teme utilizînd diferite tehnici de lucru *familiarizarea elevilor cu mijloacele de tehnologia informației și a comunicațiilor, precum și folosirea programelor Power Point, Paint, Word, Skype, Yahoo messanger *satisfacerea nevoii de demonstrare a utilității fiecărui individ într-o colectivitate, redând încrederea fiecărui copil în propriile sale posibilități și capacități *eliminarea blocajelor în comunicare și dezvoltarea spiritului de echipă punând accent pe respectul reciproc *cultivarea spiritului de initiațivă și creativitate.
Prima activitate din cadrul proiectului în acest an a constat în formarea echipelor de lucru, stabilirea responsabililor pentru fiecare activitate, realizarea unui grup de discuții yahoo prin intermediul căruia elevii vor avea posibilitatea de a purta discuții despre școală, hobby-uri, ore, materii preferate.
 În data de 14 ianuarie 2011, s-a dat startul concursului de desene faza locală sub genericul: „Omagiu adus marelui poet Mihai Eminescu”. Astfel, în fiecare din cele 16 școli partenere, elevii au realizat desene pe teme eminesciene, jurizate și premiate la nivel local.
Mulțumim tuturor elevilor și partenerilor de proiect pentru implicarea în această primă activitate. (Elena Erdeli)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:28 Ora de vară a Europei de Est