Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marți, a apărut nr. 24 al revistei „OviDan”

Semnal

Marți, a apărut nr. 24 al revistei „OviDan”

Marți (1 februarie 2011), am început să distribuim numărul 24 al revistei „OviDan”.
Ediția conține știri de la Primăria Oradea și Banca Transilvania, fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.

Numărul se deschide cu evenimentul găzduit, vineri și sâmbătă, de hotel „Continental-Forum” din Oradea – Conferința de lansare a proiectului „Educatori pentru societatea cunoașterii”, cu participarea doamnei Iulia Adriana Oana Badea – secretar de stat la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului...; în cetatea „pedagogiștilor”, luni, 24 ianuarie, s-a sărbătorit Unirea... pe picior mare! Consilierul juridic al I.S.J Bihor, jurist dr. Ramona Bacter, ne vorbește despre rezervarea catedrelor pentru personalul didactic titular... în lumina și spiritul Legii Educației Naționale. Trupa de teatru „Micul actor” a școlii nr. 16 din Oradea a ieșit la rampă; dublă aniversare la Școala cu clasele I-VIII din Ceișoara; Mihai Eminescu, subiect sau pretext... la liceul „Emanuel”; la Drăgești, prof. Adina Goman „decretează”: „Unirea, națiunea a făcut-o”; miercuri, la Palatul orădean a fost mare sărbătoare, încinsă de elevii înv. inst. Diana Laura Zlibuț, de la școala „Dacia”; tot miercuri, prof. Rodica Meza (de la C.N. „Iosif Vulcan”) a înmânat patru mențiuni câștigătorilor Concursului național „Eurojunior”; la școala „Avram Iancu” din Oradea, a fost mare bal în ultima zi a primului semestru – protagoniștii au fost elevii dnei prof. Monica Toader; înv. Ionela Balint ne-a povestit cum l-au sărbătorit pe Mihai Eminescu elevii și preșcolarii din Vărășeni; în premieră, domnul profesor Lucian Goman ne-a scris despre sărbătoarea Unirii Principatelor la Fâșca și Șerghiș; iar de la Ceica, ne-a scris prof. Liana Adina Bala; în și de ziua Unirii Principatelor Române, luni, 24 ianuarie, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a concursului „La vremuri noi, om nou”, la care au participat 16 echipaje de liceeni din Oradea, Salonta și Bratca; Adrian Crăciunaș ne pune pe gânduri cu... „O, omule!” În pagina „Opinii”, doamna doctor Carmen Băloiu (medic pediatru la Spitalul Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea) ne semnalează unele erori alimentare obișnuite, după ce ne-a ținut „în priză”, două rubrici, cu  alimentația școlarului; la „Controverse”, un subiect fierbinte: Școala – „un laborator al viitorului” (vorba lui Nicolae Manolescu); Mădălina Madear (de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca) ne-a scris despre două proiecte ale colegilor săi de liceu: Cum să ocrotim pădurea și Unirea Principatelor Române. (Ovi Dan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:17 Ora de vară a Europei de Est