Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Umorul în educație, prin caricatură

Programul „Educația pentru calitate în formarea formatorilor”

Umorul în educație, prin caricatură

În perioada 2-3 aprilie 2011, DPPPD va organiza, la cabana Gaudeamus de la Stâna de Vale, cursul cu tema „Unorul în educație, prin caricatură”.

Continuând tradiția ultimilor ani, Departamentul pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului Didactic al Universității din Oradea organizează în fiecare an cursuri de formare a personalului didactic pe diverse teme specifice educației non-formale: „Dezvoltarea echipei”, „Comunicare didactică”, „Elemente de bază în turismul școlar”, „BLS – acordarea primului ajutor”, „Didactica expresivității”, „Alternative în educația plastică”, „Animatori pentru activități de tineret”, „Inițiere în tehnica și arta fotografică” „Inițiere în construcția și promovarea imaginii unității școlare și a imaginii personale”, cursuri incluse în programul „Educația pentru calitate în formarea formatorilor”.
În perioada 2-3 aprilie 2011, DPPPD va organiza, la cabana Gaudeamus de la Stâna de Vale, cursul cu tema „Unorul în educație, prin caricatură”. Cursul se adresează tuturor studenților / cadrelor didactice care frecventează modulele de formare inițială și continuă ale DPPPD Oradea și care doresc să își dezvolte abilitățile de cunoaștere de sine și a celor din jur, respectiv să-și utilizeze în sens constructiv resursele psihologice de care dispun.
Formatori pentru acest curs sunt domnii Ovidiu Pascu și Flavius
Miheș.
Taxa de participare este de 100 de lei / persoană și acoperă cazarea participanților (în perioada 2-3 aprilie 2011), patru mese (sâmbătă, 2 aprilie 2011 – prânz și cina, respectiv duminică, 3 aprilie 2011 – mic dejun și prânz), transportul participanților cu autocarul pe relația Oradea – Stâna de Vale și retur, respectiv fondul de premiere. Cazarea se va face la cabana Gaudeamus din Stâna de Vale în camere de 4, 5 și 8 paturi suprapuse, iar masa se va servi la cantina cabanei. Taxa se poate achita la dl conf. univ. dr. Valentin Blândul, la Universitatea din Oradea (pavilionul E, parter, cabinet E 013, lângă Aula Magna, tel. 0259 408788 / 0745 267047. Înscrierea candidaților va fi confirmată în momentul achitării taxei de participare. În vederea achitării acestei taxe este necesară o programare prealabilă la numerele de telefon menționate. Înregistrarea participanților se va face on-line la adresa http://cursuristanadevale.blogspot.com.
Termenul limită pentru înscriere este 21 martie 2011, pe adresa de blog menționată. În funcție de numărul de persoane înscrise până la acea dată, DPPPD va decide numărul de locuri solicitate pentru cazare și masă la cabana Gaudeamus, precum și mijlocul de transport cu care se va urca la Stâna de Vale.
Date utile
21 martie – înregistrarea persoanelor on-line participanților și achitarea taxei de participare; 28 martie  – afișarea listei participanților la curs și a ultimelor informații referitoare la organizare; 31 martie  – confirmarea de către participanți a prezenței la curs; 2-3 aprilie  – desfășurarea propriu-zisă a cursului.
Informații actualizate se mai pot obține și de pe pagina de internat a DPPPD, la adresa: http://www.uoradea.ro butonul Centre, Departamente - Departamentul pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului Didactic, secțiunea Curs Stâna de Vale 2011. (V. B.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:06 Ora de vară a Europei de Est