Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Doar una va câștiga statutul de Top Model al României și un contract de 50.000 euro

Cele 12 concurente

Doar una va câștiga statutul de Top Model al României și un contract de 50.000 euro

Din 3 februarie 2011, în fiecare joi, de la ora 20.20, Antena 1 dă startul competiției frumuseții, într-un super show găzduit de Cătălin Botezatu: Next Top Model.

Douăsprezece tinere superbe au acceptat să lupte pentru a dovedi că următoarea Claudia Schiffer este chiar una dintre ele.
După succesul înregistrat cu  „Burlacul”, Cătălin Botezatu revine la Antena 1 în postura de gazdă și jurat al show-ului Next Top Model by Cătălin Botezatu. Format internațional de succes, show-ul își propune să descopere, să testeze și să susțină tinere care doresc să pătrundă în lumea fascinantă a modelingului.
Pentru statutul de „next top model”, dar mai ales pentru marele premiu – un contract în valoare de 50.000 de euro, oferit MRA, de una dintre cele mai prestigioase agenții de modeling din România - se vor lupta la Next Top Model by Cătălin Botezatu 12 concurente alese riguros în urma unui casting național. Naturalețea, dimensiunile clasice de model și personalitatea au fost unele dintre principalele criterii după care juriul a făcut preselecția. Cert este că Bote nu a avut deloc o sarcină ușoară, având în vedere că România este recunoscută pentru frumusețile autohtone.
„Pentru ca evaluarea fetelor să fie imparțială sunt ajutat de un juriu. Eu îi am alături pe Liviu Ionescu de la agenția de modeling MRA, cel care le-a descoperit și lansat și pe Catrinel Meghia, Elena Baguci, Monica Bârlădeanu sau Veronica Pascu, de asemenea o am alături pe prietena mea Mirela Vescan, make up artist, pe Gabriel Hennesey, celebrul fotograf și pe Laurent Tourette, foarte bun prieten și hairstylist de talie internațională. În afara calităților fizice pe care le-am evaluat inițial, pentru că avem de a face cu aspirante la cariera de top-model, fetele trebuie să fie ambițioase, muncitoare, să poată să seducă dintr-o privire și să fie fair-play”, a declarat Cătălin Botezatu.
Show-ul va fi spectaculos, iar telespectatorii Antena 1 se vor putea bucura împreună cu cele 12 concurente de locații luxuriante, ședințe foto inedite, prezentări de modă în marile capitale ale lumii și invitați deosebiți.
Creat și produs de super top-modelul Tyra Banks, programul a ajuns deja la al 15-lea sezon în Statele Unite unde a înregistrat un succes răsunător. Show-ul a oferit femeilor de peste ocean șansa unică de a se face remarcate și de a primi pașaportul spre celebritate. Prin intermediul postului Antena 1 care a adus acest format în țară, România are acum ocazia să dovedească faptul că în ceea ce privește frumusețea are un cuvânt important de spus pe toate meridianele.
Cele 12 concurente
Mădălina Barbu - 25 ani, București, Taur, 1,77 m, 58 kg
Inga Ojog  - 19 ani, Chișinău, Rac, 1,78 m, 57 kg
Lucia Popa – 23 ani, Giurgiu, Berbec, 1,75 m, 55 kg
Emma Dumitrescu – 16 ani, București, Berbec, 1,74 m, 52 kg
Diana Donoiu – 18 ani, Craiova, Leu, 1,82 m, 60 kg
Adela Neagu – 21 ani, București, Pești, 1,78 m, 54 kg
Anca Vasile – 18 ani, Ploiești, Pești, 1,76 m, 52 kg
Otilia Pană - 21 ani, Timișoara, Leu, 1,71 m, 48 kg                
Alexandra Băbăscu - 18 ani, București, Taur, 1,76 m, 51 kg
Roxana Cristian – 25 ani, Bacău, Scorpion, 1,80 m, 60 kg
Laura Dumitru 19 ani, Vălenii de Munte, Balanță, 1,78 m, 51 kg
Sara Mărgineanu16 ani, Reșița, Rac, 1,73 m, 53 kg. (Maria Pârvuleasa)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 15:58:04 Ora de vară a Europei de Est