Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Doar una va câștiga statutul de Top Model al României și un contract de 50.000 euro

Cele 12 concurente

Doar una va câștiga statutul de Top Model al României și un contract de 50.000 euro

Din 3 februarie 2011, în fiecare joi, de la ora 20.20, Antena 1 dă startul competiției frumuseții, într-un super show găzduit de Cătălin Botezatu: Next Top Model.

Douăsprezece tinere superbe au acceptat să lupte pentru a dovedi că următoarea Claudia Schiffer este chiar una dintre ele.
După succesul înregistrat cu  „Burlacul”, Cătălin Botezatu revine la Antena 1 în postura de gazdă și jurat al show-ului Next Top Model by Cătălin Botezatu. Format internațional de succes, show-ul își propune să descopere, să testeze și să susțină tinere care doresc să pătrundă în lumea fascinantă a modelingului.
Pentru statutul de „next top model”, dar mai ales pentru marele premiu – un contract în valoare de 50.000 de euro, oferit MRA, de una dintre cele mai prestigioase agenții de modeling din România - se vor lupta la Next Top Model by Cătălin Botezatu 12 concurente alese riguros în urma unui casting național. Naturalețea, dimensiunile clasice de model și personalitatea au fost unele dintre principalele criterii după care juriul a făcut preselecția. Cert este că Bote nu a avut deloc o sarcină ușoară, având în vedere că România este recunoscută pentru frumusețile autohtone.
„Pentru ca evaluarea fetelor să fie imparțială sunt ajutat de un juriu. Eu îi am alături pe Liviu Ionescu de la agenția de modeling MRA, cel care le-a descoperit și lansat și pe Catrinel Meghia, Elena Baguci, Monica Bârlădeanu sau Veronica Pascu, de asemenea o am alături pe prietena mea Mirela Vescan, make up artist, pe Gabriel Hennesey, celebrul fotograf și pe Laurent Tourette, foarte bun prieten și hairstylist de talie internațională. În afara calităților fizice pe care le-am evaluat inițial, pentru că avem de a face cu aspirante la cariera de top-model, fetele trebuie să fie ambițioase, muncitoare, să poată să seducă dintr-o privire și să fie fair-play”, a declarat Cătălin Botezatu.
Show-ul va fi spectaculos, iar telespectatorii Antena 1 se vor putea bucura împreună cu cele 12 concurente de locații luxuriante, ședințe foto inedite, prezentări de modă în marile capitale ale lumii și invitați deosebiți.
Creat și produs de super top-modelul Tyra Banks, programul a ajuns deja la al 15-lea sezon în Statele Unite unde a înregistrat un succes răsunător. Show-ul a oferit femeilor de peste ocean șansa unică de a se face remarcate și de a primi pașaportul spre celebritate. Prin intermediul postului Antena 1 care a adus acest format în țară, România are acum ocazia să dovedească faptul că în ceea ce privește frumusețea are un cuvânt important de spus pe toate meridianele.
Cele 12 concurente
Mădălina Barbu - 25 ani, București, Taur, 1,77 m, 58 kg
Inga Ojog  - 19 ani, Chișinău, Rac, 1,78 m, 57 kg
Lucia Popa – 23 ani, Giurgiu, Berbec, 1,75 m, 55 kg
Emma Dumitrescu – 16 ani, București, Berbec, 1,74 m, 52 kg
Diana Donoiu – 18 ani, Craiova, Leu, 1,82 m, 60 kg
Adela Neagu – 21 ani, București, Pești, 1,78 m, 54 kg
Anca Vasile – 18 ani, Ploiești, Pești, 1,76 m, 52 kg
Otilia Pană - 21 ani, Timișoara, Leu, 1,71 m, 48 kg                
Alexandra Băbăscu - 18 ani, București, Taur, 1,76 m, 51 kg
Roxana Cristian – 25 ani, Bacău, Scorpion, 1,80 m, 60 kg
Laura Dumitru 19 ani, Vălenii de Munte, Balanță, 1,78 m, 51 kg
Sara Mărgineanu16 ani, Reșița, Rac, 1,73 m, 53 kg. (Maria Pârvuleasa)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 12:52:59 Ora standard a Europei de Est