Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Următorul top model al României

Botezatul va alege la Antena 1

Următorul top model al României

După succesul înregistrat cu „Burlacul”, Cătălin Botezatu revine pe 3 februarie la Antena1, în postura de gazdă și jurat al show-ului Next Top Model by Cătălin Botezatu.

Un format internațional de succes, Next Top Model își propune să descopere, să testeze și să susțină tinere care doresc să pătrundă în fascinanta lume a modelingului.
Pe 3 februarie, în fiecare joi, de la ora 20.20, Antena1 dă startul competiției frumuseții, într-un super show găzduit Cătălin Botezatu: Next Top Model. Creat de super top-modelul Tyra Banks, programul a ajuns deja la al 15-lea sezon în Statele Unite unde a înregistrat un succes răsunător. Showul a oferit femeilor de peste ocean șansa unică de a se face remarcate și de a primi pașaportul spre celebritate. Prin intermediul postului Antena 1 care a adus acest format în țară, România are acum ocazia să dovedească faptul că în ceea ce privește frumusețea are un cuvânt important de spus pe toate meridianele.
Pentru statutul de top model, dar mai ales pentru marele premiu – un contract în valoare de 50.000 de euro, oferit de una dintre cele mai prestigioase agenții de modeling din România - se vor lupta la Next Top Model by Cătălin Botezatu 12 fete, alese în urma unui riguros casting desfășurat în marile orașe ale țării.  
Odată intrate în competiție, concurentele vor fi supuse unui set de probe profesionale, incitante și uneori extreme, pentru a-și dovedi talentul și dedicarea necesare în industria modei. Frumusețea nu este singura calitate pe care tinerele trebuie să o probeze pentru a deveni următorul top model al României. Deopotrivă stau seriozitatea, spontaneitatea, ambiția, inteligența... pentru că fetele nu trebuie să se facă remarcate doar pe podium, ci și la ședințe foto, emisiuni tv sau evenimente.
Ele nu vor fi însă singure în această competiție. Cătălin Botezatu va fi cel care le va îndruma și le va urmări evoluția în toate etapele antrenamentelor specifice, ca președinte al juriului și celebru designer vestimentar. Mirela Vescan – make up artist, Liviu Ionescu – creatorul și motorul celebrei agenții MRA, Gabriel Hennessey – fotograf și Laurent Tourette - hair stylist internațional vor descoperi alături de Botezatu viitorul model de succes.
Show-ul va fi spectaculos, iar telespectatorii Antena 1 se vor putea bucura împreună cu cele 12 concurente de locații luxuriante, ședințe foto inedite, prezentări de modă în marile capitale ale lumii și invitați deosebiți.
Formatul Next top model
Formatul Next top model este creat de celebrul fotomodel american Tyra Banks, care este și prezentatoarea showului în SUA. Showul a debutat în SUA în luna mai 2003 și în prezent a ajuns la sezonul 14 (lansat pe 10 martie 2010), rezultând astfel un total de 182 de episoade. Postul tv CW a comisionat deja sezoanele 15 și 16 încă din februarie 2010.
Formatul a făcut înconjurul lumii și a înregistrat audiențe extraordinare.
Performanțele în 2009
Austria - Sezonul 1 (PULS 4)
Australia - Sezonul 5 (FOXT 8)
Brazilia - Sezonul 3
Marea Britanie - Sezonul 5 (Living)
Canada - Sezonul 3 (CTV)
China - Sezonul 2 (Sichuan TV)
Croația - Sezonul 2 (RTL)
Finlanda - Sezonul 2
Germania - Sezonul 4 (PRO7)
Grecia - Sezonul 1
Olanda - Sezonul 5 (RTL)
Italia - Sezonul 3 (Sky Uno)
Mexic - Sezonul 1 (SET)
Noua Zeelandă - Sezonul 1 (TV3)
Showul a fost produs și în Franța, Rusia, Danemarca, Suedia și Norvegia.
Noi sezoane lansate în 2010
Sezonul 6 în UK, Sezonul 6 în Australia, Sezonul 5 în Germania, Sezonul 4 în Belgia, Sezonul 3 în Finlanda, Sezonul 2 în Noua Zeelandă, Sezonul 2 Grecia, etc. 
Se va lansa în premieră în Africa, India, Polonia, Bosnia Herzegovina, Coreea, Vietnam etc. (Maria Pârvuleasa)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 12:57:51 Ora standard a Europei de Est