Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ședință și moment aniversar

Asociația femeilor ortodoxe din Episcopia Oradiei

Ședință și moment aniversar

În luna mai a anului 2010, se înființa la Oradea cu binecuvântarea PS Sale, episcop Sofronie, Asociația femeilor ortodoxe din Episcopia Oradiei.

Dna Viorica Cherteș având responsabilitatea de a mobiliza voluntarele acestei asociații lansează un mesaj de chemare pentru toate femeile ortodoxe pentru care Hristos înseamnă ceva și pentru care jertfa Lui pe cruce nu a fost în zadar. Societatea românească are nevoie acum mai mult ca oricând de mame, femei credincioase care să-și crească și să-și educe copiii așa cum cere credința ortodoxă română, care a răzbit prin veacuri atâtor vitregii datorită voinței bunului Dumnezeu.
În data de 15.12.2010 avea loc o primă ședință care avea ca scop stabilirea programului pentru anul care bătea la ușă, vizând astfel acțiuni filantropice, culturale și educative.
Astfel în data de 11.01.2011 se întâlneau peste 25 de femei pentru a pune la cale prima activitate culturală dar și educativă a anului, o manifestare dedicată aniversării a 161 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, dar bineînțeles și să dezbată alte teme pentru activitățile următoare.
Prin urmare, sâmbătă, 15 ianuarie 2011, în sala Protopopiatului s-au prezentat lucrări despre Eminescu și opera lui de către reprezentantele asociației, precum doamnele prof. Stan Emilia, Cipleu Nicoleta, Raț Voichița și Belicciu Hortenzia.
A urmat un moment artistic (versuri recitate sau cântate de elevii Școlii cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”, îndrumați de înv. Lung Doina, prof. Chiș Nicoleta și de preșcolarii Micula Luana și Piloiu Răzvan, îndrumați de prof. Nela Axinte. Femeile prezente la activitate au dorit să să nu se lase mai prejos și înv. Codrean Ana și prof. Matei Maria au recitat, cântat și încântat... La finalul activității, toți participanții au fost serviți cu fructe și fursecuri, iar copiii s-au îndulcit și cu ciocolată. Doamna Viorica Cherteș a apreciat activitatea ca reușită și a lansat invitația pentru următoarea întâlnire, cea de Dragobete. (Maria Ungur)

Trimite email
marți, 8 aprilie 2025, 04:37:16 Ora de vară a Europei de Est