Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Junior Chamber International România are o nouă echipă de conducere națională

Antreprenorii români își anunță strategia pentru anul 2011

Junior Chamber International România are o nouă echipă de conducere națională

București, 20 ianuarie 2011.
Junior Chamber International România (JCI), www.jci.ro, filiala națională a celei mai mari federații internaționale a tinerilor antreprenori, anunță învestirea în funcție a Board-ului național pentru anul 2011.

Cei 16 antreprenori care formează echipa națională, au fost aleși pentru un mandat de un an și dețin actualele poziții în regim de voluntariat.
„Direcțiile strategice pentru acest an urmăresc patru axe principale: lobby la nivel internațional, în rețeaua JCI; finanțări europene, consolidarea legislației din România care vizează antreprenoriatul și, pentru că anul 2011 este declarat Anul training-ului și al dezvoltării personale, proiectele JCI România vor avea o componentă semnificativă care să susțină evoluția membrilor săi”, declară drd. Mihaela Liliana Stroe, președintele JCI România.
De asemenea, noul Board va urmări consolidarea celor 15 organizații existente în principalele orașe din România și va susține formarea de noi organizații locale.
Board-ul național JCI România 2011 este format din:
Președinte - drd. Mihaela Liliana Stroe
Immediate Past President - Marius Alexa
Deputy National President & VP Dezvoltare și Business Muntenia: Tudor Maxim
VP Dezvoltare și Business Moldova - Ilie Ghiciuc
VP Dezvoltare și Business Transilvania - Ioana Sfârlea
VP Relații Internaționale - Ovidiu Sandu
Comisar-șef Finanțări și Fonduri Europene - Rodica Lupu
Coordonator Comisie Politici Economice - Radu Limpede
Consilier juridic - Claudiu Găntoi
Secretar general - Ramona Păun
Trezorier: Ciprian Sabău
Director național IT - Călin Grigore
Director național Training - Cristian Dascălu
Director național Resurse umane - Adrian Bradea
Director național PR și comunicare - Mara Gojgar
COC Danube Conference & Adunarea Națională JCI Romania 2011 - Lucian Pană
Misiunea JCI România, aliniată la direcția pe care JCI o promovează la nivel internațional, este aceea de a crea oportunități de dezvoltare care să le ofere antreprenorilor, liderilor și profesioniștilor din diferite domenii de activitate, cadrul necesar pentru a putea să producă schimbare pozitivă în societate.
Junior Chamber International România
Junior Chamber International (JCI) este o organizație neguvernamentală internațională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori și profesioniști cu vârste între 18 și 40 de ani – și este prezentă în mai mult de 5.000 de comunități locale din peste 100 de țări.
Înființată în anul 2002, filiala din România numără peste 150 de membri activi și din federație fac parte până în prezent 15 orașe – București, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Lugoj, Piatra-Neamț, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș,Timișoara, Vaslui.
Organizația are deja dezvoltate grupuri de inițiativă și în orașele Baia Mare, Buzău, Craiova și Ploiești.
Proiectele JCI România urmăresc patru direcții de dezvoltare promovate de JCI la nivel internațional: afaceri (spre exemplu, proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event), dezvoltare individuală (JCI Training), relații internaționale (conferințe internaționale JCI și programe de twinning) și responsabilitate față de comunitate (proiecte sociale).
Vă rugăm să ne vizitați la www.jci.ro.
Mara Gojgar

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:00:05 Ora de vară a Europei de Est