Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Junior Chamber International România are o nouă echipă de conducere națională

Antreprenorii români își anunță strategia pentru anul 2011

Junior Chamber International România are o nouă echipă de conducere națională

București, 20 ianuarie 2011.
Junior Chamber International România (JCI), www.jci.ro, filiala națională a celei mai mari federații internaționale a tinerilor antreprenori, anunță învestirea în funcție a Board-ului național pentru anul 2011.

Cei 16 antreprenori care formează echipa națională, au fost aleși pentru un mandat de un an și dețin actualele poziții în regim de voluntariat.
„Direcțiile strategice pentru acest an urmăresc patru axe principale: lobby la nivel internațional, în rețeaua JCI; finanțări europene, consolidarea legislației din România care vizează antreprenoriatul și, pentru că anul 2011 este declarat Anul training-ului și al dezvoltării personale, proiectele JCI România vor avea o componentă semnificativă care să susțină evoluția membrilor săi”, declară drd. Mihaela Liliana Stroe, președintele JCI România.
De asemenea, noul Board va urmări consolidarea celor 15 organizații existente în principalele orașe din România și va susține formarea de noi organizații locale.
Board-ul național JCI România 2011 este format din:
Președinte - drd. Mihaela Liliana Stroe
Immediate Past President - Marius Alexa
Deputy National President & VP Dezvoltare și Business Muntenia: Tudor Maxim
VP Dezvoltare și Business Moldova - Ilie Ghiciuc
VP Dezvoltare și Business Transilvania - Ioana Sfârlea
VP Relații Internaționale - Ovidiu Sandu
Comisar-șef Finanțări și Fonduri Europene - Rodica Lupu
Coordonator Comisie Politici Economice - Radu Limpede
Consilier juridic - Claudiu Găntoi
Secretar general - Ramona Păun
Trezorier: Ciprian Sabău
Director național IT - Călin Grigore
Director național Training - Cristian Dascălu
Director național Resurse umane - Adrian Bradea
Director național PR și comunicare - Mara Gojgar
COC Danube Conference & Adunarea Națională JCI Romania 2011 - Lucian Pană
Misiunea JCI România, aliniată la direcția pe care JCI o promovează la nivel internațional, este aceea de a crea oportunități de dezvoltare care să le ofere antreprenorilor, liderilor și profesioniștilor din diferite domenii de activitate, cadrul necesar pentru a putea să producă schimbare pozitivă în societate.
Junior Chamber International România
Junior Chamber International (JCI) este o organizație neguvernamentală internațională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori și profesioniști cu vârste între 18 și 40 de ani – și este prezentă în mai mult de 5.000 de comunități locale din peste 100 de țări.
Înființată în anul 2002, filiala din România numără peste 150 de membri activi și din federație fac parte până în prezent 15 orașe – București, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Lugoj, Piatra-Neamț, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș,Timișoara, Vaslui.
Organizația are deja dezvoltate grupuri de inițiativă și în orașele Baia Mare, Buzău, Craiova și Ploiești.
Proiectele JCI România urmăresc patru direcții de dezvoltare promovate de JCI la nivel internațional: afaceri (spre exemplu, proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event), dezvoltare individuală (JCI Training), relații internaționale (conferințe internaționale JCI și programe de twinning) și responsabilitate față de comunitate (proiecte sociale).
Vă rugăm să ne vizitați la www.jci.ro.
Mara Gojgar

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 12:56:16 Ora standard a Europei de Est