Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Eminescu, sărbătorit și la Palat

Vineri, trei cercuri s-au reunit pe scenă

Eminescu, sărbătorit și la Palat

Reprezentanții a trei cercuri de la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea s-au reunit, vineri (14 ianuarie 2011), pe scena palatului pentru a-l omagia pe Eminescu.

„A-l recunoaște, a-l iubi și a-l cinsti pe Eminescu nu e puțin lucru, iar cei ce o fac sunt vrednici de admirația celorlați iubitori de neam, care își respectă valorile, care trăiesc alături de ei emoția pe care ți-o provoacă operele de valoare”, ne-a mărturisit dl profesor Marius Marcu, îndrumătorul cercului de estradă, care l-a delegat pe scenă pe Beniam Brule, să ni-l redea pe Eminescu, așa cum l-a încondeiat Grigore Vieru (la zidirea Soarelui) și cum l-au plâns Doina și Ion Aldea Teodorovici. Șase fete „ursitoare”, de la cercul de teatru, coordonat de distinsul profesor Maria Ivanov, au prezentat poemul dramatic „Mușet și ursitoarele”. Artista Anamaria Gal și grupul său vocal de la cercul de canto popular l-au omagiat pe Eminescu cântându-i cu măiestrie versurile (Revedere și Sara pe deal), iar Marcel Andor, de unul singur, a interpretat „Atât de fragedă”.
Cum ar fi putut lipsi de la un spectacol de lumină și culoare tocmai Adrian Păunescu. Ei bine, nu a lipsit, pentru că Izabela Segărcianu (de la cercul de teatru) a recitat poezia „Creatorul limbii noastre”.
 Toate acestea au fost prefațate de doamna profesor Maria Ivanov care a rostit cuvinte potrivite despre viața și opera lui Mihai Eminescu, ce s-au constituit într-un sincer omagiu adus „creatorului limbii noastre”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Eminescu, sărbătorit și la Palat.

Trimite email
marți, 14 ianuarie 2025, 03:27:36 Ora standard a Europei de Est