Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un Crăciun neobișnuit la Tinăud

O suită de activități în întâmpinarea Crăciunului

Un Crăciun neobișnuit la Tinăud

Crăciunul este sărbătoarea Nașterii Domnului, o sărbătoare a bucuriei, a păcii și liniștii sufletești. Împreună cu copiii de la Grădinița „Samuel” din Tinăud, am încercat să ne reamintim câteva din evenimentele ce au avut loc la primul Crăciun.

Am pus în scenă în grădiniță, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.
Am prezentat Nașterea Domnului și în fața comunității religioase din Tinăud.
Daruri pentru prietenii noștri  
Crăciunul este perioada în care primim și dăruim multă iubire și căldură sufletească.
Împreună cu cei din familie, am pregătit ceva special, un dar, pentru prietenii din grădiniță, pentru că ei sunt speciali pentru noi, așa că merită ceva deosebit. Prin această activitate am urmărit și implicarea cât mai activă a părinților în procesul educațional.
Un colind și un mic dar am pregătit de Crăciun și pentru copiii de la Grădinița cu program normal din Tinăud. Doamna educatoare Zorica Șover ne-a primit cu mult drag.
Felicitări pentru prietenii din Aleșd și Oradea
Avem prieteni la Grădinița cu program normal din Aleșd și la Grădinița nr. 43 din Oradea, pe care nu i-am uitat așa că pentru ei am pregătit câte o felicitare în prag de sărbătoare. De asemenea, dra educatoare Zembrea Sorina a pregătit împreună cu grupa mică și mijlocie, felicitări de Crăciun pentru prietenii noștri din grupa pregătitoare a Grădiniței „Emanuel" din Oradea.
De sărbători, am avut un proiect comun cu școlarii de la Școala cu clasele I-IV din Tinăud. Pentru o oră, am fost invitații lor, prilej cu care preșcolarii au făcut cunoștință cu viața de școlar. Alături de la școlari, copiii noștri au confecționat cizmulița lui Moș Nicolae.
Și școlarii au venit cu colindul la noi, împreună cu doamnele învățătoare (Breban Maria și Motoca Felicia), ba chiar ne-au dăruit prăjituri tradiționale de Crăciun pregătite de ei.
Daruri de la Hotar, Primăria Aleșd și clubul Rotary
Din dorința de a aduce vestea Nașterii Domnului și totodată în scopul stimulării interrelaționării între copiii de aceeași vârstă aparținând altei grădinițe, copiii de la Grădinița „Elim” din Hotar ne-au vizitat în preajma sărbătorii Crăciunului. Ne-au cântat frumoase colinde, dar ne-au pregătit și câte un dar-surpriză pentru fiecare.
Și la acest Crăciun, Primăria orașului Aleșd și clubul Rotary ne-au pregătit daruri pe care ni le-au oferit cu toată dragostea”, ne-a declarat prof. Geta Achim – directorul Grădiniței „Samuel” din Tinăud. (Ov. D.)

P.S. Pentru mai multe poze, Un Crăciun neobișnuit la Tinăud.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:57:50 Ora de vară a Europei de Est