Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sceneta „Nașterea Domnului”

La șc „Alexandru Roman”, și liceul reformat...

Sceneta „Nașterea Domnului”

Iarna este anotimpul care aduce bucurie copiilor când ninge des, iar florile de gheață nu pier de la ferestre, când bradul este împodobit în mijlocul casei și când Moș Nicolae și Moș Crăciun vin plini de daruri.

 Tradițiile și obiceiurile de Crăciun sunt comoara sufletului românesc și avem obligația să le păstrăm și să le transmitem mai departe copiilor noștri. Păstrând la loc de cinste tradiții, datini, credințe, practicându-le alături de copiii noștri, vom păstra vie spiritualitatea românească, ca pe un izvor de bună creștere, ce nu va seca niciodată.
Sărbătorile de iarnă reprezintă bucurie, armonie, spiritualitate, bunătate, generozitate față de semenii noștri.
Vineri, 17 decembrie 2010, elevii clasei a VII-a C de la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea, însoțiți de prof. Albu Victor și prof. Ursan Dorina au plecat cu colindul la partenerii lor de la Școala cu clasele I-VIII „Alexandru Roman” din Oradea, în baza proiectului „Sus inima, români!” Au fost întâmpinați de prof. Moga Ecaterina (directorul adjunct al școlii) și de prof. Lemnian Gheorghina (consilier educativ), dar și de alte cadre didactice. Elevii oaspeți au interpretat sceneta „Nașterea Domnului” (Irod - Chereji Bogdan, Irodiada – Lascu Adela, Maria - Cristina, Iosif - Manuel, oamenii și soldații, Bltazar - Răzvan, Gașpar - Sergiu Mudura, Melchior - Andrei Duma, îngerii ...).
Cu colindul la Prefectura Bihor și Era...
 Luni, 20 decembrie 2010,  elevii claselor a V-a A și a VII-a E (secția maghiară), coordonați de prof. Szabo Maria, Debrenti Attila și Ursan Dorina, au încântat publicul cu colinde, atât în limba română, engleză, franceză și spaniolă, cât și diverse cântece în limba maghiară, atât la Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”, parteneri ai proiectului „Preșcolarii de ieri, învățăceii de azi”, la Prefectura Bihor, cât și la Carrefour Era. La liceul reformat, am fost primiți în sala festivă de către prof. Gherdan Ioana și dna director Zsuzsanna, de elevii de la gimnaziu, cât și de cei de la liceu. Colindătorii au fost recompensați de către Moș Crăciun (de la Era) cu dulciuri, cozonac, suc, dar și cu diplome, fiind declarați „Cei mai buni colindători”. Ei au fost felicitați și de generalul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, prof. Nicolae Ungur.
Nu în ultimul rând, dna prof. Indrie Carmen și elevii clasei a VI-a A (împreună cu elevi din alte clase) au realizat felicitări și scrisori destinate Moșului.
În prag de sfinte sărbători, vă urăm tuturor Sărbători fericite! (Dorina Ursan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:31 Ora de vară a Europei de Est