Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premiile concursului

Concursul național „Poveste de iarnă”

Premiile concursului

Luni, 20 decembrie 2010, în cabinetul de sprijin al Liceului Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a avut loc etapa de jurizare a concursului național „Poveste de iarnă”.

Proiectul a fost inițiat de dnele profesor Tirpe Maria, Szabo Annamaria și Hava Laura.
Acțiunea de luni a debutat cu un cuvânt de deschidere al d-nei prof. Laura Hava, iar un grup de colindători ai Liceului Teologic Ortodox a vestit Nașterea Domnului. „Am deosebita plăcere și mulțumirea sufletească de a vă face cunoscut faptul că printre participanți avem elevi și profesori de la alte licee teologice din oraș (Liceul Teologic Greco – Catolic, Liceul Teologic Romano – Catolic, Liceul Teologic Penticostal „Betel”). Vreau să cred, că în ciuda dificultăților lumești, ne îndreptăm spre o lume în care să existe pace și bunăvoire între oameni” ne-a spus Laura. Părintele profesor Radu Rus a vorbit despre bucuria și semnificația sărbătorilor de iarnă, despre bucuria de a fi împreună, de a exista comunicare, colaborare și bunăvoire între oameni, apreciind activitatea instituției în ceea ce privește proiectele școlare și activitățile de ajutorare a semenilor aflați în dificultate. În perioada 24 noiembrie – 13 decembrie au sosit lucrări din toate colțurile țării (Iași, Timiș, Cluj, Olt, Vrancea, Focșani, Galați, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu, Dolj, Constanța, București) la cele trei secțiuni ale concursului: creație plastică, creație literară și creație tehnologică.
Juriul de la secțiunea Creație plastică (prof. Ilisie Carmen, prof. Sârb Liliana – CSEI nr. 1 Oradea, Marcu Patricia – Liceul Teologic Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu”) a acordat locul I pentru Învățământ special – Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, Oradea; la clasa I (învățământ de masă) locul I a fost adjudecat de Școala cu clasele I-VIII Nr. 11 „I. H. Rădulescu”, sector 1, București; la clasa a II-a – Liceul Teologic Greco – Catolic Oradea; la clasele a III-a și a IV-a de la Școala cu clasele I – VIII Avrig, structura Sacadate, județul Sibiu.
La secțiunea Creație literară, juriul format din dnele profesor de specialitate Rus Mirela, Dumitraș Monica, Ioana Trempe au acordat locul I pe clase astfel: clasa a V-a  de la Școala cu clasele I – VIII „B. P. Hașdeu” din Constanța și Școala cu clasele I – VIII nr. 16 Oradea; clasa a VI-a de la Școala cu clasele I-VIII Oșorhei, Bihor; clasa a VII-a de la Școala cu clasele I – VIII nr. 163 din București și Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea; clasa a VIII-a de la Școala cu clasele I – VIII Vetel, Hunedoara; clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „V.D. Cotea” Focșani; la clasa a X-a și a XI-a, locul I este deținut de Colegiul Național „C.D. Loga” Timișoara, iar la clasa  a XII-a de Colegiul Național „Al. I. Cuza” Corabia, județul Olt.
La secțiunea Creație tehnologică, participanții au avut de realizat materiale în power point în care să promoveze turistic obiective din zona natală. Juriul format din prof. Oprea Adriana (specialitatea Geografie), prof. Bulinschi Georgeta (specialitatea Informatică) și dna Lăcătuș Carmen – director Agenția de Turism „Alegros Tours” Oradea a deliberat astfel: locul I – Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” București (Pane Răzvan, Ceaușu Andrei), locul II – Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea (Jurge Emanuel), locul III – Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea (Galea Rebeca), mențiuni: Colegiul Național „C.D. Loga” Timișoara (Arcan Radu, Lupo Alexandra & Tătucu Iulia), Palatul Copiilor Arad (Tuluc Eduard), Grup Școlar „Gh. Duca” Constanța (Simion Nicoleta).
Elevii, îndrumați de profesorii lor, au reușit să trezească emoțiile și bucuriile prilejuite de venirea iernii și a Sărbătorii Nașterii Domnului. (Laura Hava)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:29 Ora de vară a Europei de Est