Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Directorii Companiei de Apă și crăciunițele au lansat o nouă provocare!

Marți, în Orășelul copiilor

Directorii Companiei de Apă și crăciunițele au lansat o nouă provocare!

Prezența crăciunițelor și a conducerii Companiei de Apă Oradea, anul trecut, în Orășelul copiilor, am considerat-o un fapt singular, chiar o excepție (fericită), dar uite că excepția întărește regula și devine o permanență, o tradiție...

Marți (21 decembrie 2010), doamna consilier Mariana Tiutin ne-a invitat din nou în Orășelul copiilor din Oradea la un „show” cu crăciunițe și directori...
Dacă sâmbătă (18 decembrie), la sediul companiei, a venit Moșul pentru toți copiii angajaților, marți, Moșul (companiei) a adus daruri în orășel pentru un grup de copii de la Centrul de Plasament nr. 2 din Oradea și Casa „Haiducii” din Husasău de Tinca.
Apa salvează planeta!
Înainte să ajungă în orășel, copiii (însoțiți de educatorii lor, Simona Tamaș și Mina Drăgan) au făcut o „incursiune” în depoul de tramvaie, s-au plimbat cu tramvaiul, iar ajunși în orășel au luat loc la mese, pentru o activitate de pictură și decorare, ornamente și podoabe pentru bradul de Crăciun. Îmbrăcați în tricouri albastre, inscripționate (cu Apa salvează planeta), copiii au pictat globuri, ajutați de educatorii lor și de „armata” de crăciunițe (albastre) și alți angajați ai companiei. Prezenți la manifestare, directorii companiei (directorul general - Ovidiu Gavra și directorul economic – Kuntz Aniko) au supervizat totul, dar le-au și dat o mână de ajutor copiilor la împodobirea bradului. Alături de cei doi directori, Ovidiu Gavra și Kuntz Aniko, compania a fost reprezentată de: Alin Sas (șef birou), pe post de cameraman și fotoreporter), dna ing. Mariana Tiutin, Vasarhelyi Georgeta, Bianca Maftei și Renata Tripa, Laura Lucaci și Aniela Vana. Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de Ștefan Hrușcă, cu ale sale colinde de inimă... albastră. Văzând numai albastru în jur, curând aveam să ne „cufundăm” cu totul în apă, vizionând un filmuleț despre castelele de apă ale Companiei de Apă Oradea; un film instructiv-educativ care nu ar fi rău să ajungă și pe la școlile și grădinițele noastre. „Pelicula” cuprinde informații despre „Planeta albastră”, circuitul apei în natură, domeniile în care este folosită apa, despre castelele de apă și Compania de Apă Oradea; ce face compania? Ce puteți face voi ca să protejați și să economisiți apa?
După vizionarea filmului, copiii au răspuns întrebărilor Anielei, iar Laura le-a făcut o demonstrație (experiență) de potabilizare a apei. Globurile și celelalte ornamente au înfrumusețat bradul, iar pictorii au fost răsplătiți cu pizza și  pachete-surpriză (cu dulciuri și materiale promoționale). Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Directorii Companiei de Apă și crăciunițele au lansat o nouă provocare!

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:17:11 Ora de vară a Europei de Est