Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Deschide-ți sufletul și ajută-ți aproapele!

„Împreună, pentru o lume mai bună”

Deschide-ți sufletul și ajută-ți aproapele!

Pretutindeni, se mai găsesc oameni milostivi, care, din puținul lor, dau și altora, pentru că așa simt, pentru că așa vor, călăuzindu-se după principiul: „Fă întotdeauna altuia ceea ce ai vrea să facă altul pentru tine” (Este și deviza adoptată de o mână de femei minunate, constituite într-o familie de binefăcători, sub culorile clubului Kiwanis din Marghita).

Cu asemenea gânduri bune au pornit la drum și partenerii proiectului „Împreună, pentru o lume mai bună”, dascăli cu suflet mare de la trei școli orădene (școlile nr. 11 și 16 și L.P.S. „Bihorul”), alăturându-se unor oameni generoși de la asociația „Caritas Eparhial” Oradea, care fac mult bine semenilor.
Pentru un Crăciun (mai) fericit!
 Cu gândul la praznicul împărătesc al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, elevii, părinții și cadrele didactice de la Școala cu clasele I – VIII nr. 11 Oradea au întreprins, vineri (17 decembrie 2010), o acțiune caritabilă ajutând niște familii nevoiașe, nominalizate de partenerii de proiect de la „Caritas Eparhial”.
„Sensibilizați de nevoile materiale ale unor familii din comunitatea noastră, am venit în întâmpinarea acestor familii, ajutându-i cu diverse produse alimentare, în speranța că Sărbătoarea Crăciunului va încălzi și sufletele lor, ne-a declarat prof. Carmen Nica. Acesta este și scopul proiectului nostru: dezvoltarea durabilă a comunității privind implicarea părinților și elevilor în activități de voluntariat și civice care vin în întâmpinarea nevoilor familiilor dezavantajate, aflate în evidența asociației „Caritas Eparhial” Oradea...”, a mai spus dna Carmen Nica.
Coordonatorii de proiect sunt prof. Adelina Iacob – directorul Școlii cu clasele I-VIII nr. 11, și prof. Tiberiu Chiș, iar din echipa de proiect fac parte: prof. Terezia Ilisei, Monica Vașadi și Carmen Nica.
Așa după cum spuneam, în cadrul acestui proiect, partenerii sunt: Școala cu clasele I-VIII nr. 16 (reprezentată de dl director Mircea Gârba și prof. Gabriela Nedelcu, în calitate de coordonatori de proiect, alături de echipa școlii, alcătuită din: prof. Corina Gârba, Rodica Vlad, Veturia Nica și Udvardi Ildi), Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” (coordonatori: prof. dr. Dan Matei Constantin – directorul liceului, și prof. Felicia Bulzan; echipa de proiect: prof. Simona Zau, Cătălin Lazăr, Violeta Siladi și Paula Marian), precum și asociația „Caritas Eparhial” , reprezentată de directorul asociației, Adela Ghițulesu.
În asemenea acțiuni, nimic nu e prea mult sau prea puțin, pentru că măsura gestului este dată de vibrația pe care o produc faptele noastre în sufletul beneficiarilor. Cert este că această acțiune caritabilă nu poate să nu producă efectul scontat: bucurie revărsată din ochii plânși, gânduri dragi și mulțumiri din adâncurile sufletului. (Ovi DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:20 Ora de vară a Europei de Est